Interieur trends volgen of volg jij je eigen trend voor je woning

Een mailtje van de bijenkorf bracht me op het idee van deze blog. Trends heb je in de mode waar dit mailtje over ging maar natuurlijk ook voor het interieur. Daarbij spelen kleuren vaak de hoofdrol en de stijl van vormgeving.  In de mode wisselen trends heel snel. Gelukkig houdt een trend in het interieur gemiddeld iets langer aan. Maar vooral op het gebied van accessoires voor je huis lopen ze aardig in pas met de mode. Heel logisch toch. Er zit en hele industrie achter.

Zijn de trends wel passend bij jouw interieurstijl

Mij wordt vaak gevraagd welke stijl ik heb als ik bij een nieuwe opdrachtgever kom en mijn antwoord is steevast dat het niet belangrijk is wat mijn stijlvoorkeur is. Ik kom hier om jou te helpen het huis van je dromen te maken en daar hoort toch jouw stijl bij. Of jij nu een hypermodern, romantisch of klassiek interieur wilt daar draait het om. Je wilt toch een huis dat bij jou past, waar jij je lekker in voelt en comfortabel. Daarom vind ik het belangrijk dat je je eigen trend volgt en af en toe iets toevoegt uit een trend die bij je aansluit. Mijn boodschap is dus…..

Volg je eigen trend

Iedereen heeft kleur voorkeuren, meeste mensen hebben ook en lievelingskleur. Waarom zou je daar niet naar luisteren voor je interieur. Jij bent geen eenheidsworst nee toch?  Laat je interieur dat dan ook niet zijn. Laat zien wie je bent, wat je persoonlijkheid is en vertaal dat naar je interieur. Ben je heel netjes en opgeruimd dan wil je liever gesloten kasten. Ben je wat speelser van aard en hou je van reuring om je heen dan zal je interieur er heel anders uit zien toch?

Trends zijn niet duurzaam, tenzij ……

Trends zijn niet duurzaam, tenzij je bij vervanging van je accessoires je oude spullen bij de kringloop brengt of verkoopt op marktplaats. Hoe zou je het vinden als je van de trends die je aanspreken steeds één item kiest om je eigen collectie samen te stellen en zo op deze manier tot een heel persoonlijk interieur te komen. Waarvan vrienden zeggen dat ze zo graag bij jou over de vloer komen omdat jouw interieur echt is en precies jouw persoonlijke sfeer laat zien.  Door bijvoorbeeld het antieke broodkastje van je oma te combineren met je nieuwe moderne bank (omdat je oude echt aan vervanging toe is). Geef ook mooie souvenirs van verre reizen een plekje zodat je steeds weer herinnert wordt aan die prachtige plek of die  andere cultuur.

Een paar spelregels volgen en je interieur wordt magisch

Wordt het dan geen ratjetoe, zul je denken. Helemaal niet, Hier kom ik weer even terug op je lievelingskleur uit het begin van deze blog. Juist door items te gebruiken uit verschillende tijdsperiodes breng je spanning en diepte in je interieur. De bindende factor is je lievelingskleur of een afgeleide daarvan. Gordijnen of een behang-strook met meerdere kleuren en/of een patroon erin verwerkt brengt de verschillende woonitems bij elkaar. Zo kun je toch meedoen aan de trend zonder je hele interieur op zijn kop te zetten. En past de huidige trend helemaal niet bij je, sla hem dan gewoon over. Dat is juist weer het leuke van trends, er komt er altijd wel weer een die wel bij je past.

Maak dus je eigen woontrend

Volg je hart en kijk waar je blij en gelukkig van wordt. Dat zou toch de enige geldende reden moeten zijn waarom je dingen veranderd aan je interieur. Dat geldt trouwens niet alleen voor kleuren en materialen maar ook voor het gebruik van je huis, de routing, je leefruimte qua m2, comfort etc. Maar de flexibiliteit van je woning wordt ook steeds belangrijker. Kijk naar het Tiny House concept of het Leeftijds-bestendig Wonen principe of het Doorgroei Woningidee. Dat is nu wel een echte nieuwe trend die navolging verdiend. Maar dat gaat meer over functionaliteit dan sfeerbeleving.  Beide voor mij de pijlers van een goed interieurontwerp. Focus je daarom minstens zo veel op de functionaliteit van je huis.

Lees daarover in mijn volgende blog. Als je je aanmeld voor de 15 tips voordat je gaat verbouwen dan houd ik je op de hoogte van alles wat er speelt op interieurgebied en verbouwen met mijn blog en andere tips.

15 tips voordat je gaat verbouwen

Percy van de Werve

Percy van de Werve

Interieurarchitect

Mijn missie:

In 2024 hebben we gezamenlijk de leegstand getransformeerd tot boeiende gebouwen met gemengde functies en doelgroepen.

Verbouwen is een feestje

Verbouwen is een feestje, kan dat wel, denk je wellicht. Het gaat toch meestal gepaard met veel stress. Wat veel mensen niet weten is dat ze vaak zelf de stressveroorzaker zijn. Zorg dat je grip krijgt op je verbouwing en dan kan verbouwen echt een feestje zijn waarbij je uitkijkt naar al het nieuws dat ontstaat. Hiervoor geef ik je graag 7 tips zodat jij ook kunt zeggen dat verbouwen een feestje is.

5 tips voor een stressloze verbouwing om jouw droomhuis te creëeren

Als je wilt gaan verbouwen komt er heel veel op je af. Je moet aan heel veel dingen denken en keuzes maken. Maar hoe doe ik dat dan en waar begin ik mee, vraag je jezelf af. Ik zeg altijd een goede voorbereiding is cruciaal voor het eindresultaat. Bereid je jezelf niet goed voor dan kun je wachten op een stressvolle verbouwingsperiode met ongewenste resultaten. En dat is toch zeker niet, wat je wilt.

Je woonkeuken ontwerpen, hoe doe je dat

Wil je een optimaal resultaat halen met de verbouwing van je keuken tot woonkeuken begin bij het begin. Maak een lijst van je wensen en onderzoek de mogelijkheden qua apparatuur. Kan alleen een muur doorbreken al voldoende zijn of heb je extra meters nodig d.m.v. een aanbouw. Hier vind je alle onderdelen waar je aan moet denken bij de aanpassing naar een woonkeuken.

Een Zen badkamer, staat die ook op je verlanglijstje

Stoomdouches zijn net als de sauna goed voor je weerstand. Met een kwartiertje stomen reinig je je huid en voelt je huid daarna heerlijk zacht en schoon. Bovendien is stomen ook goed voor je weerstand. Het is namelijk heel lekker om koud af te douchen na het stomen. En ben je verkouden dan kun je met een geïntegreerde doceerunit, eucalyptusolie aan de stoom toevoegen. Dan ben je gelijk van je verstopte neus af.

De juiste verlichting kiezen!

Je loopt telkens tegen het probleem van de verlichting aan, net te weinig licht op de plek waar jij wilt lezen. Ja en het grote licht aandoen is ook niet optimaal. Nu zit iedereen in de kamer in het felle licht. Je dacht al een keer een betere leeslamp gekocht te...

De ideale aanbouw voor jouw huis

Wat betekent een ideale aanbouw voor jou? Naar mijn idee is het pas ideaal als je woonwens echt is opgelost omdat de grootte klopt, de stijl klopt en het een verrijking en dus meerwaarde voor je huis oplevert. Je moet jezelf de volgende vragen stellen: Welke...

De woning van je dromen!

Jouw droomhuis, passend bij jouw gezin! Dat wil jij toch ook! Je bent al een tijdje op zoek naar een andere woning. Je DROOMHUIS wel te verstaan Helaas ben je niet de enige. Er zijn veel potentiële kapers op de kust. De maakt raakt al weer aardig overspannen. Je hebt...

Een zomer make-over van je woning

Wil jij ook een zomer make-over om deze zomer vanuit je woonkamer direct lekker naar buiten kunnen lopen? Of binnen van de eerste zonnestralen genieten met de tuindeuren open. Dan heb je wellicht een aanpassing aan de achtergevel nodig. In deze blog vertel ik over de mogelijkheden van een te openen achtergevel.

Verhuizen of verbouwen?

Verhuizen of verbouwen, een populair programma op televisie dat je vast wel eens hebt gezien. Altijd leuk om naar te kijken en te zien wat er van een bestaande woning gemaakt wordt door het team van interieurarchitect en stylisten.

Blog Interieurarchitect of binnenhuisarchitect

  Wie is de verbouwingsdeskundige? Wat is het verschil tussen een interieurarchitect en een binnenhuisarchitect?   Je wilt gaan verbouwen maar weet eigenlijk niet goed waar en hoe je moet beginnen. Je hebt natuurlijk een wens, bijvoorbeeld je keuken...
checklist voor zorgeloos verbouwen

Wil jij ook het beste resultaat uit je verbouwing halen?

Dan is een goede voorbereiding echt noodzakelijk waarbij je de plannen getekend hebt en de materialen uitgezocht voordat je de aannemer vraagt om offerte te maken

Als je de Checklist nu download weet je wat je moet voorbereiden dus

 

Download nu de checklist

Jouw Checklist voor een succesvolle en zorgeloze verbouwing zit in je mailbox. Heel veel succes!

Pin It on Pinterest

Share This
×

Stuur gerust een berichtje via E-mail percy@studioinsideout.nl of WhatsApp

× Chat