Hoe kun je slim, van jouw villa naar een appartement verhuizen
Je wilt van jouw Villa naar een Appartement verhuizen. Hoe pak je zoiets slim aan? Het betekent vaak, afscheid nemen van een heleboel spullen. Begin vorig jaar nam Paula het besluit eerder te stoppen met werken. En een verhuizing te gaan voorbereiden.
Haar moeder woonde al ruim 20 jaar in een verzorgingstehuis. (Ja dat ging in die tijd nog zo. Met 65 jaar ging je naar het bejaardentehuis) Paula wilde graag dichter bij haar moeder wonen om de tijd die haar nog rest dicht bij haar te kunnen zijn.
Een vrijgekomen appartement was dé oplossing
De makelaar die zij inschakelde kwam direct in actie. Er was namelijk een appartement vrij gekomen in het gebouw waar haar moeder woont.
Tijdens de bezichtiging was Paula meteen verrukt van het appartement. Door het prachtige uitzicht was ze er meteen verliefd op. Hier zou ze haar tuin niet gaan missen.
Gelukkig kon ze ook door de huidige indeling heen kijken en ook de invalide badkamer waar ook nog de wasmachine instond en de kleine keuken brachten haar niet van haar stuk. Dit is het, dacht Paula.
De koop werd gesloten en voor de verhuizing wilde ze eerst verbouwen
Ze nodigde een aannemer uit die al bekend was met het gebouw en liep met hem door het appartement. Paula wilde het appartement meer open maken en de keuken met de woonkamer integreren. Ook de badkamer was zwaar verouderd.
Dan maar alles eruit halen en opnieuw opbouwen, was het devies van de aannemer. We behouden de constructieve muren en verder kan alles eruit, nadat hij op verschillende muren had geklopt.
En dan, dacht Paula toen. Hoe kom ik aan een goede indeling zodat ik in 1 keer het juiste resultaat krijg. Want dit is toch echt wel mijn laatste verhuizing en verbouwing.
Hoe deel je zo’n appartement nu opnieuw in?
Dat is wel een hele uitdaging vond Paula. “Ik heb een goed gevoel voor kleur, een duidelijke smaak en ik weet wat ik wil. Dit was toch wel even andere koek”, dacht ze. “Dit gaat me toch wel even boven mijn pet.” En ze besloot hulp in te roepen van een interieurarchitect.
Een avondje Googlen bood de oplossing
Zo kwam ze ook op de site van Studio Inside Out terecht en dat sprak haar zo aan dat ze gelijk het contactformulier invulde. De volgende dag was de afspraak snel gemaakt om het appartement samen te gaan bekijken.
Er was meteen al een fijne klik met elkaar en na de intake, besloot ze op de offerte van Studio Inside Out in te gaan. Het wederzijdse enthousiasme en de eerste suggesties van Percy gaven haar de doorslag.
De box van Pandora
Paula bracht bij de eerste afspraak voor de inventarisatie van haar wensen een doos met spullen mee, die zij graag om haar heen heeft.
Ansicht-kaarten van haar schilderijen voor het kleurbeeld en o.a. kleine beeldjes waar mooie herinneringen aan kleven. De Funda plattegrond en een wensenlijst. Een goed voorbereide start van het traject. Haar wensen had ze duidelijk voor ogen.
Kiezen uit meerdere schetsontwerpen
Omdat Percy van Studio Inside Out altijd meerdere schetsontwerpen maakt kon ook Paula kiezen uit de inzichten die vanuit de verschillende oplossingen kwamen.
Zo kon ze voor zichzelf afwegen waar voor haar de prioriteiten lagen. Percy vertelde: “Als je op deze manier naar een definitief ontwerp toewerkt zorg je ervoor dat je later niet twijfelt of dit wel de juiste oplossing voor je is en/of je wat vergeten bent mee te nemen.”
Samen verder bouwen aan het plan
De keuze viel op het ontwerp waarin een grote open ruimte met zithoek met mooi uitzicht, keuken met eetplek en een werkplek met rustbed voor Paula’s moeder, was gepland.
Door de hokkerige indeling van meerdere kamers te vervangen door de open structuur kan Paula nu zowel aan de achterzijde als aan de voorzijde van het appartement van het aanwezige groen rond het gebouw genieten.
Door de hal en het gastentoilet te laten vervallen kon de keuken zelfs een kookeiland krijgen met daaraan de eettafel gekoppeld.
De constructieve structuur zorgt voor de afscheiding tussen koken/eten/werken en de royale zitkamer met kastruimten. Met mooie doorkijkjes en zichtlijnen.
Glazen wanden als afscheiding tussen de slaapkamer en badkamer
Ook de slaapkamer en badkamer worden aangepakt. De wasmachine en droger verhuizen naar de werkkast met cv installatie, wat voor extra ruimte zorgt in de badkamer.
Leidingen worden omgelegd voor de nieuwe badkamer met inloopdouche met Sun-shower, waskom op meubel maatwerk onderkast en een hangend toilet.
Sfeerbepalende wandafwerkingen
Speciale aandacht trekt nu ook het tegelwerk van grote tegels van 120 x 60 cm in zowel een glanzende uitvoering voor het douchedeel en een ruwe versie voor de achterwand van de wastafel.
De structuur van die wand komt nog eens extra tot zijn recht door de indirecte verlichting achter de grote ronde spiegel met spiegelverwarming. (Nooit meer een beslagen spiegel na het douchen)
Voor een mooie ruimtesfeer is gekozen om de wand naast de wastafel en achter het toilet te behangen met afwasbaar behang. Dit zorgt met het nisje voor accessoires, verlicht met een spotje voor een aangename sfeer.
Een badkamer hoeft helemaal niet geheel betegeld te worden. Alleen de natte plekken zoals de douchewanden en de vloer zijn praktischer en waterdicht met tegelwerk.
Door je badkamer meer bij je slaapkamer te betrekken wil je daar ook een andere sfeer bereiken. En dat kan met stucwerk, leem-stuc bijvoorbeeld van Tierrafino dat ook nog vochtregulerend werkt.