De woning van je dromen!

Jouw droomhuis, passend bij jouw gezin!

Dat wil jij toch ook!

Je bent al een tijdje op zoek naar een andere woning. Je DROOMHUIS wel te verstaan Helaas ben je niet de enige. Er zijn veel potentiële kapers op de kust. De maakt raakt al weer aardig overspannen.

Je hebt het gevoel dat je veel te snel moet beslissen om kans te maken op de woning van je dromen. De locatie is goed. Volgens de makelaar heeft dit invloed op de waardevastheid van de woning. Niet onbelangrijk toch. Maar voldoet de locatie ook aan jouw specifieke wensen? Zijn er scholen in de buurt, winkels in nabije omgeving, wel zo handig in jullie drukke leventje. En sportmogelijkheden voor de kinderen, zijn die goed en veilig bereikbaar ook op de fiets?

De locatie is prima! Maar………het interieur en de indeling?

De locatie, die zit wel snor dus. Je hebt in de omgeving getoerd en alles ontdekt wat jullie als gezin nodig hebben. Maar biedt de woning die voorgesteld is, ook voldoende mogelijkheden? Ja er zijn uitbreidingsmogelijkheden, dat heeft de makelaar keurig voor je uitgezocht. Er blijft zelfs nog voldoende tuin over voor de wensen die jullie daar voor hebben.

Maar hoe bepaal je nu of dat wat jullie voor ogen hebben als ideaal gezinshuis ook werkelijk gaat passen in deze woning. Zet je wensen vooraf duidelijk op papier:

 • Welke ruimtes heb je nodig?
 • Hoe groot moeten die ruimtes zijn?
 • Hoe zijn deze ruimtes met elkaar verbonden?
 • Wat komt op welke verdieping?
 • Hoe leef je als gezin? Dus wat heeft prioriteit in jullie woning?
 • Welke ruimtes hebben een directe verbinding met de tuin?
 • Hoe is het met de isolatie van de woning gesteld? Is dit makkelijk te verbeteren?
 • Hoeveel grond blijft er over na uitbreiding?
 • Mag je dan ook nog een tuinhuis of overkapping realiseren?

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Had je hier zelf al aan gedacht?

Aanbouw aan 70tiger jaren woning

Complete verbouwing met uitbreiding aan de achterzijde van de woning

Bekijk de plattegronden op FUNDA!

Als je eenmaal je oog hebt laten vallen op die woning bekijk dan de plattegronden op Funda evenals de kadastrale kaart. Wat biedt dit aan mogelijkheden t.o.v. jouw wensen?

 • Is er voldoende ruimte voor de gewenste uitbreidingen?
 • Kan er ook uitgebreid worden op de verdieping?
 • Zijn de plattegronden gemakkelijk opnieuw in te delen i.v.m. de bestaande constructie?
 • Mag je ook aan de zijkant van de woning uitbreiden?
 • Ja en kun je dat lang gekoesterde wijnkeldertje maken?

De plattegronden en doorsneden kunnen je daar zicht op geven, evenals het advies van de makelaar. Maar wil je een stapje verder om echt te bepalen of dit het droomhuis is waarin je gaat investeren voor jullie toekomst dan is het verstandig daar een deskundige bij te halen. Iemand die je wensen weet om te buigen in concrete plannen, die de plannen voor je verder uitwerkt en je bij het gehele proces ont-zorgt!

Verbouwing monumentale boerderij

Verbouwing monumentale boerderij

 

Die professional is de interieurarchitect met ervaring!

Er zijn mensen die van het begin af aan al weten dat zij beter deze professional in kunnen schakelen om hen te begeleiden. Waarom kiezen zij hiervoor?

 • Het scheelt ze heel veel tijd in uitzoek werk, tijd die ze niet hebben vanwege hun drukke baan
 • Ze krijgen wat ze willen als uiteindelijk resultaat en als ze het zelf allemaal doen is dat nog mar de vraag
 • Het scheelt uiteindelijk in de kosten van de aannemer omdat deze gedetailleerd weet wat hij moet maken en het project achter elkaar uitgevoerd kan worden met de jouw uitgezochte materialen die op tijd op de bouwplaats zijn.
 • zij s’avonds bij thuiskomst niet voor verrassingen komen te staan omdat de aannemer het toch anders had begrepen dan zij zich voorgesteld hadden.
 • Ze komen stressloos de verbouwing door omdat alles vooraf bepaald en vastgelegd is.
 • Ze zijn bereid geweest voor te investeren in de planvorming
 • Daarom zijn zij dan ook altijd tevreden met het eindresultaat omdat dit een gezamenlijk proces is geweest waarbij de interieurarchitect voor inspiratie zorgt en de opdrachtgever de uiteindelijke afgewogen keuzes maakt uit de diverse plannen en voorstellen. En ze dus gedetailleerd weten wat ze kunnen verwachten voor de afgesproken prijs.
 • Er geen tot zeer weinig meerwerk is wat het bouwproces en de voortgang ten goede komt.

 

Kleur en materiaalvoorstel

 

Of behoor jij tot die groep mensen die het zelf wel kunnen?

En hou je wel van een beetje uitdaging. En denk je de stress wel te kunnen handelen tijdens de verbouwing. Want je vindt het helemaal geen probleem wanneer je in een vergadering gestoord wordt omdat de aannemer met een lijst aan vragen zit waar hij echt zo snel mogelijk antwoord op wil hebben. Anders verliest hij kostbare tijd en krijg jij de rekening daarvan gepresenteerd.

Hoe meer mensen ik hierover spreek hoe duidelijker het wordt dat er enorme behoefte is aan begeleiding vooraf aan en tijdens een verbouwing. Alleen realiseren mensen zich dit vaak pas achteraf. Wanneer de problemen zich opstapelen en in het ergste geval de aannemer gewoon niet meer komt opdagen en jou met de gebreken laat zitten. Ik hoor dan ook vaak: “Als ik dit vooraf had geweten, had ik wel degelijk vooraf professionele hulp ingeroepen.”

Iedereen pakt een verbouwing aan op de manier die bij hem/haar past. Maar behoor jij niet liever tot de groep die hulp inroept voordat er gestart wordt met de verbouwing, zodat je weet wat je krijgt en waarvan je ook weet dat het resultaat aan je verwachtingen zal voldoen.  En je dat er altijd de deskundige is die je bijstaat bij vragen van de aannemer en deze voor je beantwoord. Ook als jij zelf aan het werk bent.

 

Brainstormsessie.

Om kennis te maken met mij en mijn manier van werken kunnen we op locatie of aan de hand van foto’s een brainstormsessie houden over je wensen en de mogelijkheden van het pand. Belangrijk is dat we over en weer het vertrouwen voelen in een goede samenwerking. Want deze is best intensief. Maar wel altijd aangepast aan jouw schema zodat je relaxed in het hele proces van intake tot en met de oplevering van je verbouwing kunt genieten.

Hoe mooi zou dat zijn? Genieten van je verbouwingsproces!

Wil je hier meer over weten neem dan contact met me op via onderstaande link en we plannen een brainstormsessie in.

https://www.studioinsideout.nl/contact

en voor meer  Inspiratie kijk ook op

https://www.facebook.com/studioinsideoutnl

 

Kastruimte voor voldoende berging

In het ontwerp is 1 grote kastenwand opgenomen in het zitgedeelte, als achtergrond voor de zithoek. Door met grote gebaren te werken bereik je rust in de ruimte.

Daarom is alles in 1 grote kastenwand geplaatst. Één kastdeel voor zowel de stofzuiger als de schoonmaak spullen en de rest voor kleding. Een lage laden-kast in de slaapkamer herbergt lingerie, kousen en accessoires.

Serviesgoed en mooie accessoires en foto’s komen in een open keukenkast met lades tegen de constructieve wand waar 2 gestucte zijwanden de kast insluiten.

Zo is deze open kast alleen zichtbaar vanuit de keuken en de eetplek en niet vanuit het zitgedeelte. Ook dit zorgt voor rust in het appartement.

Veel functies in één ruimte en toch rust creëren

Naast de grote plafond-hoge kast met vlakke schuifdeuren zorgen ook het kamerbrede werkblad voor het grote raam en de lage meubel maatwerk bank voor het andere raam voor die grote gebaren.

Ook het kiezen van een kleurconcept voor al het meubel maatwerk zorgt voor herkenning en een rustige uitstraling.

Dezelfde kleurstelling komt ook weer in de keuken terug. Met de stalen van het keukenbedrijf in de hand, is gezocht naar de juiste kleurstelling voor het meubel maatwerk.  

keukenkasten met inbouwapparatuur en garderobekast entree en wandvullendekledingkast

Vloerafwerking in een appartement vragen om extra aandacht    

Bij een appartement is het belangrijk dat er geen contactgeluid doorklinkt in een ondergelegen appartement.

Paula wilde graag het natuurlijke beeld van buiten vertaald zien naar binnen. Vanwege haar hond hebben we samen gekozen voor een pvc stroken vloer in houtlook.

Legrichting van de stroken vloer

Hoewel iedere vloerenlegger adviseert de vloernaden haaks op de raambreedte te leggen wijkt Studio Inside Out daar vaak van af.

Het ruimtelijk effect vindt Percy hierin belangrijker. Je kunt een ruimte optisch veranderen met de legrichting van je vloer.

In het geval van het appartement van Paula loopt de lengterichting van de planken van de ene ruimte door in de andere. Dit zorgt voor een royale beleving van de ruimte. En verbindt optisch de 2 ruimtes met elkaar.

Ook de verlichting is essentieel voor een goede ruimtebeleving 

Heel veel daglicht is natuurlijk heel fijn. En dat was in dit appartement al ruim voorhanden. En zeker nadat de kamertjes structuur is weggehaald stroomt het daglicht vanaf 2 zijden naar binnen.

Maar op donkere dagen en s ‘avonds wil je ook voldoende licht. De basisverlichting van de wandarmaturen en hanglampen zorgt ervoor dat Paula zowel een sfeervolle setting kan creëren maar ook functioneel licht heeft.

Aangevuld met staande lampen, een bureaulamp en bedlampjes. Schilderij-verlichting en ingebouwde verlichting in de kastenwand. Met dimmers in dit geval maar dat kan ook een Domotica-systeem zijn bepaal je de hoeveelheid licht al naar gelang je bezigheid.

Ook geeft het een sfeervol effect als Paula het wandarmatuur in de open-keuken, gedimd laat branden wanneer ze met gasten aan de eettafel zit.  Ze kijken dan niet in een donkere hoek.

Wanneer in de badkamer met de dimmer het licht laag gedraaid is, komt er nog licht door de wit glazen deuren zachtjes de slaapkamer binnen.

 

Lichtbeleving wordt bepaald door de lichtbundel en het type armatuur

Met een spotje in het nisje in de badkamer wordt een priklichtje op de accessoires gericht dat voor een sprankeling in de ruimte zorgt.Met de indirecte lichtlijn in het plafond krijgt de gestructureerde tegelwand extra effect door de schaduwwerking door het licht van boven op de structuur.

Ook de schilderij verlichting die direct boven het schilderij hangt zorgt voor zo’n accent. Die accenten maken een ruimte heel interessant. Lees hiervoor ook het blog, De juiste verlichting kiezen.’

Rust in de ruimte creëren door duidelijk kleurconcept

Wanneer je de juiste accenten legt, gaat de ruimte leven. Door de kleurstelling in de grote oppervlakken te herhalen, versterk je dat rustgevende effect. Samen met Percy heeft ze de verlichting uitgezocht. Want naast de vorm van een armatuur, is het lichteffect heel belangrijk om een gebalanceerd beeld te krijgen.

Paula is zelf op pad gegaan om het losse meubilair uit te zoeken. Gewapend met de stalen van de vaste elementen zoals de vloer, het meubel maatwerk is ze gaan shoppen. En door haar goede kleurgevoel past alles perfect bij elkaar.

Voor Percy en Paula is dan ook het meubel maatwerk en de verlichting de kers op de taart. En daar is Paula dan ook erg blij mee.  En Percy’s motto is, “als de klant happy is dan ben ik dat ook en daar ga ik voor.” en voor Paula klopt het helemaal.

Voor een inkijkje in het appartement en een interview met Paula over haar beleving van het gehele proces, bekijk hier deze video dan nog even.

Percy van de Werve

Percy van de Werve

Interieurarchitect

Mijn missie:

In 2030 hebben we gezamenlijk de leegstand getransformeerd tot boeiende gebouwen met gemengde functies en doelgroepen waarmee we  de woningnood oplossen

Om je te helpen een succesvolle verbouwing te realiseren, heb ik een plan van aanpak, voor je gemaakt. Vraag het hier aan

Pin It on Pinterest

Share This
×

Stuur gerust een berichtje via E-mail percy@studioinsideout.nl of WhatsApp

× Chat