De woning van je dromen!

Jouw droomhuis, passend bij jouw gezin!

Dat wil jij toch ook!

Je bent al een tijdje op zoek naar een andere woning. Je DROOMHUIS wel te verstaan Helaas ben je niet de enige. Er zijn veel potentiële kapers op de kust. De maakt raakt al weer aardig overspannen.

Je hebt het gevoel dat je veel te snel moet beslissen om kans te maken op de woning van je dromen. De locatie is goed. Volgens de makelaar heeft dit invloed op de waardevastheid van de woning. Niet onbelangrijk toch. Maar voldoet de locatie ook aan jouw specifieke wensen? Zijn er scholen in de buurt, winkels in nabije omgeving, wel zo handig in jullie drukke leventje. En sportmogelijkheden voor de kinderen, zijn die goed en veilig bereikbaar ook op de fiets?

De locatie is prima! Maar………het interieur en de indeling?

De locatie, die zit wel snor dus. Je hebt in de omgeving getoerd en alles ontdekt wat jullie als gezin nodig hebben. Maar biedt de woning die voorgesteld is, ook voldoende mogelijkheden? Ja er zijn uitbreidingsmogelijkheden, dat heeft de makelaar keurig voor je uitgezocht. Er blijft zelfs nog voldoende tuin over voor de wensen die jullie daar voor hebben.

Maar hoe bepaal je nu of dat wat jullie voor ogen hebben als ideaal gezinshuis ook werkelijk gaat passen in deze woning. Zet je wensen vooraf duidelijk op papier:

 • Welke ruimtes heb je nodig?
 • Hoe groot moeten die ruimtes zijn?
 • Hoe zijn deze ruimtes met elkaar verbonden?
 • Wat komt op welke verdieping?
 • Hoe leef je als gezin? Dus wat heeft prioriteit in jullie woning?
 • Welke ruimtes hebben een directe verbinding met de tuin?
 • Hoe is het met de isolatie van de woning gesteld? Is dit makkelijk te verbeteren?
 • Hoeveel grond blijft er over na uitbreiding?
 • Mag je dan ook nog een tuinhuis of overkapping realiseren?

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Had je hier zelf al aan gedacht?

Aanbouw aan 70tiger jaren woning

Complete verbouwing met uitbreiding aan de achterzijde van de woning

Bekijk de plattegronden op FUNDA!

Als je eenmaal je oog hebt laten vallen op die woning bekijk dan de plattegronden op Funda evenals de kadastrale kaart. Wat biedt dit aan mogelijkheden t.o.v. jouw wensen?

 • Is er voldoende ruimte voor de gewenste uitbreidingen?
 • Kan er ook uitgebreid worden op de verdieping?
 • Zijn de plattegronden gemakkelijk opnieuw in te delen i.v.m. de bestaande constructie?
 • Mag je ook aan de zijkant van de woning uitbreiden?
 • Ja en kun je dat lang gekoesterde wijnkeldertje maken?

De plattegronden en doorsneden kunnen je daar zicht op geven, evenals het advies van de makelaar. Maar wil je een stapje verder om echt te bepalen of dit het droomhuis is waarin je gaat investeren voor jullie toekomst dan is het verstandig daar een deskundige bij te halen. Iemand die je wensen weet om te buigen in concrete plannen, die de plannen voor je verder uitwerkt en je bij het gehele proces ont-zorgt!

Verbouwing monumentale boerderij

Verbouwing monumentale boerderij

 

Die professional is de interieurarchitect met ervaring!

Er zijn mensen die van het begin af aan al weten dat zij beter deze professional in kunnen schakelen om hen te begeleiden. Waarom kiezen zij hiervoor?

 • Het scheelt ze heel veel tijd in uitzoek werk, tijd die ze niet hebben vanwege hun drukke baan
 • Ze krijgen wat ze willen als uiteindelijk resultaat en als ze het zelf allemaal doen is dat nog mar de vraag
 • Het scheelt uiteindelijk in de kosten van de aannemer omdat deze gedetailleerd weet wat hij moet maken en het project achter elkaar uitgevoerd kan worden met de jouw uitgezochte materialen die op tijd op de bouwplaats zijn.
 • zij s’avonds bij thuiskomst niet voor verrassingen komen te staan omdat de aannemer het toch anders had begrepen dan zij zich voorgesteld hadden.
 • Ze komen stressloos de verbouwing door omdat alles vooraf bepaald en vastgelegd is.
 • Ze zijn bereid geweest voor te investeren in de planvorming
 • Daarom zijn zij dan ook altijd tevreden met het eindresultaat omdat dit een gezamenlijk proces is geweest waarbij de interieurarchitect voor inspiratie zorgt en de opdrachtgever de uiteindelijke afgewogen keuzes maakt uit de diverse plannen en voorstellen. En ze dus gedetailleerd weten wat ze kunnen verwachten voor de afgesproken prijs.
 • Er geen tot zeer weinig meerwerk is wat het bouwproces en de voortgang ten goede komt.

 

 

Of behoor jij tot die groep mensen die het zelf wel kunnen?

En hou je wel van een beetje uitdaging. En denk je de stress wel te kunnen handelen tijdens de verbouwing. Want je vindt het helemaal geen probleem wanneer je in een vergadering gestoord wordt omdat de aannemer met een lijst aan vragen zit waar hij echt zo snel mogelijk antwoord op wil hebben. Anders verliest hij kostbare tijd en krijg jij de rekening daarvan gepresenteerd.

Hoe meer mensen ik hierover spreek hoe duidelijker het wordt dat er enorme behoefte is aan begeleiding vooraf aan en tijdens een verbouwing. Alleen realiseren mensen zich dit vaak pas achteraf. Wanneer de problemen zich opstapelen en in het ergste geval de aannemer gewoon niet meer komt opdagen en jou met de gebreken laat zitten. Ik hoor dan ook vaak: “Als ik dit vooraf had geweten, had ik wel degelijk vooraf professionele hulp ingeroepen.”

Iedereen pakt een verbouwing aan op de manier die bij hem/haar past. Maar behoor jij niet liever tot de groep die hulp inroept voordat er gestart wordt met de verbouwing, zodat je weet wat je krijgt en waarvan je ook weet dat het resultaat aan je verwachtingen zal voldoen.  En je dat er altijd de deskundige is die je bijstaat bij vragen van de aannemer en deze voor je beantwoord. Ook als jij zelf aan het werk bent.

 

Brainstormsessie.

Om kennis te maken met mij en mijn manier van werken kunnen we op locatie of aan de hand van foto’s een brainstormsessie houden over je wensen en de mogelijkheden van het pand. Belangrijk is dat we over en weer het vertrouwen voelen in een goede samenwerking. Want deze is best intensief. Maar wel altijd aangepast aan jouw schema zodat je relaxed in het hele proces van intake tot en met de oplevering van je verbouwing kunt genieten.

Hoe mooi zou dat zijn? Genieten van je verbouwingsproces!

Wil je hier meer over weten neem dan contact met me op via onderstaande link en we plannen een brainstormsessie in.

https://www.studioinsideout.nl/contact

en voor meer  Inspiratie kijk ook op

https://www.facebook.com/studioinsideoutnl

 

Percy van de Werve

Percy van de Werve

Interieurarchitect

Mijn missie:

In 2024 hebben we gezamenlijk de leegstand getransformeerd tot boeiende gebouwen met gemengde functies en doelgroepen.

Verbouwen is een feestje

Verbouwen is een feestje, kan dat wel, denk je wellicht. Het gaat toch meestal gepaard met veel stress. Wat veel mensen niet weten is dat ze vaak zelf de stressveroorzaker zijn. Zorg dat je grip krijgt op je verbouwing en dan kan verbouwen echt een feestje zijn waarbij je uitkijkt naar al het nieuws dat ontstaat. Hiervoor geef ik je graag 7 tips zodat jij ook kunt zeggen dat verbouwen een feestje is.

5 tips voor een stressloze verbouwing om jouw droomhuis te creëeren

Als je wilt gaan verbouwen komt er heel veel op je af. Je moet aan heel veel dingen denken en keuzes maken. Maar hoe doe ik dat dan en waar begin ik mee, vraag je jezelf af. Ik zeg altijd een goede voorbereiding is cruciaal voor het eindresultaat. Bereid je jezelf niet goed voor dan kun je wachten op een stressvolle verbouwingsperiode met ongewenste resultaten. En dat is toch zeker niet, wat je wilt.

Je woonkeuken ontwerpen, hoe doe je dat

Wil je een optimaal resultaat halen met de verbouwing van je keuken tot woonkeuken begin bij het begin. Maak een lijst van je wensen en onderzoek de mogelijkheden qua apparatuur. Kan alleen een muur doorbreken al voldoende zijn of heb je extra meters nodig d.m.v. een aanbouw. Hier vind je alle onderdelen waar je aan moet denken bij de aanpassing naar een woonkeuken.

Een Zen badkamer, staat die ook op je verlanglijstje

Stoomdouches zijn net als de sauna goed voor je weerstand. Met een kwartiertje stomen reinig je je huid en voelt je huid daarna heerlijk zacht en schoon. Bovendien is stomen ook goed voor je weerstand. Het is namelijk heel lekker om koud af te douchen na het stomen. En ben je verkouden dan kun je met een geïntegreerde doceerunit, eucalyptusolie aan de stoom toevoegen. Dan ben je gelijk van je verstopte neus af.

Interieur trends volgen of volg jij je eigen trend voor je woning

Een mailtje van de bijenkorf bracht me op het idee van deze blog. Trends heb je in de mode waar dit mailtje over ging maar natuurlijk ook voor het interieur. Daarbij spelen kleuren vaak de hoofdrol en de stijl van vormgeving.  In de mode wisselen trends heel snel. Gelukkig houdt een trend in het interieur gemiddeld iets langer aan. Maar vooral op het gebied van accessoires voor je huis lopen ze aardig in pas met de mode. Heel logisch toch. Er zit en hele industrie achter.

De juiste verlichting kiezen!

Je loopt telkens tegen het probleem van de verlichting aan, net te weinig licht op de plek waar jij wilt lezen. Ja en het grote licht aandoen is ook niet optimaal. Nu zit iedereen in de kamer in het felle licht. Je dacht al een keer een betere leeslamp gekocht te...

De ideale aanbouw voor jouw huis

Wat betekent een ideale aanbouw voor jou? Naar mijn idee is het pas ideaal als je woonwens echt is opgelost omdat de grootte klopt, de stijl klopt en het een verrijking en dus meerwaarde voor je huis oplevert. Je moet jezelf de volgende vragen stellen: Welke...

Een zomer make-over van je woning

Wil jij ook een zomer make-over om deze zomer vanuit je woonkamer direct lekker naar buiten kunnen lopen? Of binnen van de eerste zonnestralen genieten met de tuindeuren open. Dan heb je wellicht een aanpassing aan de achtergevel nodig. In deze blog vertel ik over de mogelijkheden van een te openen achtergevel.

Verhuizen of verbouwen?

Verhuizen of verbouwen, een populair programma op televisie dat je vast wel eens hebt gezien. Altijd leuk om naar te kijken en te zien wat er van een bestaande woning gemaakt wordt door het team van interieurarchitect en stylisten.

Blog Interieurarchitect of binnenhuisarchitect

  Wie is de verbouwingsdeskundige? Wat is het verschil tussen een interieurarchitect en een binnenhuisarchitect?   Je wilt gaan verbouwen maar weet eigenlijk niet goed waar en hoe je moet beginnen. Je hebt natuurlijk een wens, bijvoorbeeld je keuken...
checklist voor zorgeloos verbouwen

Wil jij ook het beste resultaat uit je verbouwing halen?

Dan is een goede voorbereiding echt noodzakelijk waarbij je de plannen getekend hebt en de materialen uitgezocht voordat je de aannemer vraagt om offerte te maken

Als je de Checklist nu download weet je wat je moet voorbereiden dus

 

Download nu de checklist

Jouw Checklist voor een succesvolle en zorgeloze verbouwing zit in je mailbox. Heel veel succes!

Pin It on Pinterest

Share This
×

Stuur gerust een berichtje via E-mail percy@studioinsideout.nl of WhatsApp

× Chat