De woning van je dromen!

Jouw droomhuis, passend bij jouw gezin!

Dat wil jij toch ook!

Je bent al een tijdje op zoek naar een andere woning. Je DROOMHUIS wel te verstaan Helaas ben je niet de enige. Er zijn veel potentiële kapers op de kust. De maakt raakt al weer aardig overspannen.

Je hebt het gevoel dat je veel te snel moet beslissen om kans te maken op de woning van je dromen. De locatie is goed. Volgens de makelaar heeft dit invloed op de waardevastheid van de woning. Niet onbelangrijk toch. Maar voldoet de locatie ook aan jouw specifieke wensen? Zijn er scholen in de buurt, winkels in nabije omgeving, wel zo handig in jullie drukke leventje. En sportmogelijkheden voor de kinderen, zijn die goed en veilig bereikbaar ook op de fiets?

De locatie is prima! Maar………het interieur en de indeling?

De locatie, die zit wel snor dus. Je hebt in de omgeving getoerd en alles ontdekt wat jullie als gezin nodig hebben. Maar biedt de woning die voorgesteld is, ook voldoende mogelijkheden? Ja er zijn uitbreidingsmogelijkheden, dat heeft de makelaar keurig voor je uitgezocht. Er blijft zelfs nog voldoende tuin over voor de wensen die jullie daar voor hebben.

Maar hoe bepaal je nu of dat wat jullie voor ogen hebben als ideaal gezinshuis ook werkelijk gaat passen in deze woning. Zet je wensen vooraf duidelijk op papier:

 • Welke ruimtes heb je nodig?
 • Hoe groot moeten die ruimtes zijn?
 • Hoe zijn deze ruimtes met elkaar verbonden?
 • Wat komt op welke verdieping?
 • Hoe leef je als gezin? Dus wat heeft prioriteit in jullie woning?
 • Welke ruimtes hebben een directe verbinding met de tuin?
 • Hoe is het met de isolatie van de woning gesteld? Is dit makkelijk te verbeteren?
 • Hoeveel grond blijft er over na uitbreiding?
 • Mag je dan ook nog een tuinhuis of overkapping realiseren?

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Had je hier zelf al aan gedacht?

Aanbouw aan 70tiger jaren woning

Complete verbouwing met uitbreiding aan de achterzijde van de woning

Bekijk de plattegronden op FUNDA!

Als je eenmaal je oog hebt laten vallen op die woning bekijk dan de plattegronden op Funda evenals de kadastrale kaart. Wat biedt dit aan mogelijkheden t.o.v. jouw wensen?

 • Is er voldoende ruimte voor de gewenste uitbreidingen?
 • Kan er ook uitgebreid worden op de verdieping?
 • Zijn de plattegronden gemakkelijk opnieuw in te delen i.v.m. de bestaande constructie?
 • Mag je ook aan de zijkant van de woning uitbreiden?
 • Ja en kun je dat lang gekoesterde wijnkeldertje maken?

De plattegronden en doorsneden kunnen je daar zicht op geven, evenals het advies van de makelaar. Maar wil je een stapje verder om echt te bepalen of dit het droomhuis is waarin je gaat investeren voor jullie toekomst dan is het verstandig daar een deskundige bij te halen. Iemand die je wensen weet om te buigen in concrete plannen, die de plannen voor je verder uitwerkt en je bij het gehele proces ont-zorgt!

Verbouwing monumentale boerderij

Verbouwing monumentale boerderij

 

Die professional is de interieurarchitect met ervaring!

Er zijn mensen die van het begin af aan al weten dat zij beter deze professional in kunnen schakelen om hen te begeleiden. Waarom kiezen zij hiervoor?

 • Het scheelt ze heel veel tijd in uitzoek werk, tijd die ze niet hebben vanwege hun drukke baan
 • Ze krijgen wat ze willen als uiteindelijk resultaat en als ze het zelf allemaal doen is dat nog mar de vraag
 • Het scheelt uiteindelijk in de kosten van de aannemer omdat deze gedetailleerd weet wat hij moet maken en het project achter elkaar uitgevoerd kan worden met de jouw uitgezochte materialen die op tijd op de bouwplaats zijn.
 • zij s’avonds bij thuiskomst niet voor verrassingen komen te staan omdat de aannemer het toch anders had begrepen dan zij zich voorgesteld hadden.
 • Ze komen stressloos de verbouwing door omdat alles vooraf bepaald en vastgelegd is.
 • Ze zijn bereid geweest voor te investeren in de planvorming
 • Daarom zijn zij dan ook altijd tevreden met het eindresultaat omdat dit een gezamenlijk proces is geweest waarbij de interieurarchitect voor inspiratie zorgt en de opdrachtgever de uiteindelijke afgewogen keuzes maakt uit de diverse plannen en voorstellen. En ze dus gedetailleerd weten wat ze kunnen verwachten voor de afgesproken prijs.
 • Er geen tot zeer weinig meerwerk is wat het bouwproces en de voortgang ten goede komt.

 

Kleur en materiaalvoorstel

 

Of behoor jij tot die groep mensen die het zelf wel kunnen?

En hou je wel van een beetje uitdaging. En denk je de stress wel te kunnen handelen tijdens de verbouwing. Want je vindt het helemaal geen probleem wanneer je in een vergadering gestoord wordt omdat de aannemer met een lijst aan vragen zit waar hij echt zo snel mogelijk antwoord op wil hebben. Anders verliest hij kostbare tijd en krijg jij de rekening daarvan gepresenteerd.

Hoe meer mensen ik hierover spreek hoe duidelijker het wordt dat er enorme behoefte is aan begeleiding vooraf aan en tijdens een verbouwing. Alleen realiseren mensen zich dit vaak pas achteraf. Wanneer de problemen zich opstapelen en in het ergste geval de aannemer gewoon niet meer komt opdagen en jou met de gebreken laat zitten. Ik hoor dan ook vaak: “Als ik dit vooraf had geweten, had ik wel degelijk vooraf professionele hulp ingeroepen.”

Iedereen pakt een verbouwing aan op de manier die bij hem/haar past. Maar behoor jij niet liever tot de groep die hulp inroept voordat er gestart wordt met de verbouwing, zodat je weet wat je krijgt en waarvan je ook weet dat het resultaat aan je verwachtingen zal voldoen.  En je dat er altijd de deskundige is die je bijstaat bij vragen van de aannemer en deze voor je beantwoord. Ook als jij zelf aan het werk bent.

 

Brainstormsessie.

Om kennis te maken met mij en mijn manier van werken kunnen we op locatie of aan de hand van foto’s een brainstormsessie houden over je wensen en de mogelijkheden van het pand. Belangrijk is dat we over en weer het vertrouwen voelen in een goede samenwerking. Want deze is best intensief. Maar wel altijd aangepast aan jouw schema zodat je relaxed in het hele proces van intake tot en met de oplevering van je verbouwing kunt genieten.

Hoe mooi zou dat zijn? Genieten van je verbouwingsproces!

Wil je hier meer over weten neem dan contact met me op via onderstaande link en we plannen een brainstormsessie in.

https://www.studioinsideout.nl/contact

en voor meer  Inspiratie kijk ook op

https://www.facebook.com/studioinsideoutnl

 

Wil jij hier ook graag meer informatie over, boek dan een gratis strategiecall  We bespreken je wensen en ik geef je tips.

Boek de call direct

Percy van de Werve

Percy van de Werve

Interieurarchitect

Mijn missie:

In 2030 hebben we gezamenlijk de leegstand getransformeerd tot boeiende gebouwen met gemengde functies en doelgroepen waarmee we  de woningnood oplossen

Om je te helpen een succesvolle verbouwing te realiseren, heb ik een plan van aanpak, voor je gemaakt. Vraag het hier aan

Pin It on Pinterest

Share This
×

Stuur gerust een berichtje via E-mail percy@studioinsideout.nl of WhatsApp

× Chat