Kleur en materiaal voorstel Frankrijk

Een uniek interieur kenmerkt zich door mijn vertaling van de persoonlijke smaak en de wensen van mijn opdrachtgever(s)

Je huis verbouwen met hulp van een interieurarchitect!

Wanneer je huis niet meer helemaal past bij jouw veranderde gezinssamenstelling dan zijn er drie mogelijkheden. Verbouwen/aanbouwen, verhuizen, of verhuizen en verbouwen.

Bevalt je huidige omgeving en type woning je heel erg goed dan kies je waarschijnlijk eerder voor verbouwen en/of uitbreiden van je huidige woning. Bijvoorbeeld door middel van een nieuwe indeling en een (vergunningsvrije) aanbouw.  Of door het plaatsen van een grote dakkapel ontstaat ineens de extra ruimte waar je naar op zoek bent.  Soms is alleen een andere indeling van de bestaande ruimten al toereikend.  Als interieurarchitect kan ik de verschillende opties onderzoeken en kan ik, indien nodig ook de vergunningen voor je aanvragen.

Andersom kan natuurlijk ook, kinderen de deur uit en je wilt juist minder ruimte of een andere verdeling van de ruimten. Ook met de overgang van groot naar kleiner kan ik voor je begeleiden. Levensloop bestendig wonen in een appartement waarin je toch het gevoel van ruimte houdt door een nieuwe efficiënte indeling maar wel met minder m2. En waar je heel lang kunt blijven wonen.

Werkplek aan huis of mantelzorgwoning

Er kunnen zoveel redenen zijn die ervoor zorgen dat je extra behoefte aan woonruimte hebt. Zoals een plek voor je mantelzorger. Niet in de eigen woning maar wel heel dichtbij. Deze kan vergunningsvrij in de tuin worden gemaakt. Of je kunt hiervoor de garage benutten uiteraard toegerust met de nodige voorzieningen en isolatiemiddelen en eventueel met zonnepanelen op het garagedak voor energiebesparing. Ook flexwerken vereist een goede plek om je taken te volbrengen of misschien start je wel een eigen bedrijf /praktijk aan huis.

Zelfs de nog sluimerende wensen inventariseren

Door goed te luisteren tijdens de gesprekken die ik met mijn klanten voer, kruip ik als het ware in de huid van de opdrachtgever om de wensen, dromen en ideeën van hem of haar te vertalen in een verrassend en passend ontwerp. Vaak zijn het juist de nog sluimerende wensen die, door opties aan te geven, gestalte krijgen en zich van idee tot ontwerp laten transformeren.

Deze wensen leiden dan tot verrassende ontwerpen waarbij het gevoel van, door een warme jas omhult te worden, en de uitspraak: “Dat ik daar nu zelf niet opgekomen ben” het resultaat zijn. Laat jij jezelf ook verrassen?

De klik tussen opdrachtgever en interieurarchitect/ binnenhuisarchitect is essentieel!

Die klik is essentieel voor het resultaat van het interieurontwerp. Waarom vraag je je misschien af? Het leuke aan het vak van interieurarchitect is dat het heel persoonlijk is. Ik wil namelijk direct al heel veel van je weten. Dat is echt nodig om een goed passend interieurontwerp te maken. Denk maar aan een kleermaker die je ook eerst de maten neemt alvorens hij het pak/jurk kan maken. maar hij wil ook je smaak kennen. Dit geldt net zo goed voor mij. Ik ga ook eerst meten, namelijk de te verbouwen ruimtes. De woning moet straks als een maatpak om je heen zitten en daarbij zijn functionele wensen/eisen voor mij even belangrijk als het mooie plaatje! We willen tenslotte samen iets heel moois en fijn in het gebruik creëren. Een praktisch aspect kan bijvoorbeeld zijn dat de woning levensloop bestendig moet worden gemaakt. En uiteraard willen we praktische tekortkomingen vermijden. Je loopt daar namelijk iedere dag tegenaan als iets niet goed functioneert. Misschien is dat nu ook wel de reden waarom je wilt verbouwen. Daarom maak ik het ontwerp volledig aangepast aan jouw manier van leven en/of werken. Als interieurarchitect probeer ik dan ook tijdens de inventarisatie je nog sluimerende wensen en je ultieme woonfantasie boven tafel te krijgen. Met alle programma’s op televisie, en alle tijdschriften op dit gebied, fantaseer jij waarschijnlijk ook wel hoe je je woonomgeving eruit zou willen laten zien. Ik inspireer je dan ook met alle nieuwe mogelijkheden die te gebruiken zijn in het ontwerp. Uiteraard hou ik daarbij ook het budget in het oog. Hiermee komen we dan gezamenlijk tot een optimaal resultaat voor jouw droomhuis of droomkantoor.

Inventariseren van jouw wensen en dromen

Een traject start altijd met de uitgebreide inventarisatie van jouw wensen en dromen waarbij ik heel veel van je wil weten. Hoe je leeft, wat je belangrijk vindt, of je veel bezoek van vrienden en familie ontvangt, van koken houdt etc. Daarom sluiten de ontwerpen volledig aan bij jouw functionele en esthetische wensen. En voelt het resultaat van de verbouwing of uitbreiding van je woning dus aan als een warme jas. Een vaak gehoorde uitspraak van mijn klanten is “Het voelt zo natuurlijk. Wel vernieuwend maar toch heel vertrouwd omdat het bij me past”

Werkwijze interieurarchitect

Ben je benieuwd naar de resultaten van mijn ontwerpen kijk dan verder op o.a. de portfolio pagina. Deze laten het resultaat zien van enkele van mijn projecten waarbij het gehele traject, van intake-schetsontwerp-definitief ontwerp-bouwkundige uitwerkingen-licht- en elektraplannen-meubel maatwerktekeningen-kleur en materiaalvoorstellen-offertes aanvragen en beoordelen- bouwbegeleiding-eindoplevering is uitgevoerd.

binnenhuisarchitect Bouwbegeleiding Amsterdam

Pin It on Pinterest

Share This
×

Stuur gerust een berichtje via E-mail percy@studioinsideout.nl of WhatsApp

× Chat