Tuinontwerp

Met een spiegel kun je leuke effecten bereiken in je tuin.
3

Tuinontwerp, de inrichting en beplanting

Tuinen zijn naast interieurarchitectuur mijn grote passie.

Eetkamer buiten op rond terras omgeven door lage laurushaag kopie

De tuin is nu meer een echte leefruimte geworden

Er wordt natuurlijk ook steeds meer in de tuin geleefd, zoals met heerlijke loungeset al of niet onder een overkapping. Aangevuld met een buitenkeuken en een heerlijke eetplek zomers in de schaduw en in de winter  in een fijne buitenruimte. Eén ding is zeker de natuur speelt een steeds grotere rol in je totale woonbeleving.

Tuinontwerp, de functie van je tuin

Net als jouw interieur is ook de tuininrichting een afspiegeling van jouw persoon. Maar het is ook meer. Tuinieren kan een hobby zijn, of de tuin is jouw ultieme relaxzone. Wellness speelt daarin momenteel een grote rol, denkend aan al de zwembaden, jacuzzi’s en buitenkeukens die ik voor mijn klanten heb mogen tekenen.

Speelplek of een gastenverblijf

Of wat dacht je van een speelplek voor de kinderen in de vorm van een boomhut en schommel en glijbaan. Maar ook een gastenverblijf in de tuin die ook wel eens als kantoor gebruikt wordt. Veel hiervan kan vergunningsvrij gebouwd worden maar dit dient wel vooraf gecheckt te worden n.a.v het aantal bebouwde m2 of dat het perceel in beschermd stads/dorps gezicht ligt.

Schermafbeelding 2017 08 03 om 14.51.32 kopie

De optimalisatie van elk ontwerp

Het interieurontwerp als basis voor het architectonisch ontwerp en vice versa. Ik kan ervoor zorgen dat het interieur en exterieur van jouw woning of zakelijk pand naadloos in elkaar over gaan. Ook als ik samenwerk met jouw architect leidt dat tot een completer plan (lichtplan, meubel maatwerk) omdat ik toch vanuit een andere invalshoek naar het interieur kijk.

Met een spiegel kun je veel leuke effecten bereiken in je tuin. kopie e1504706838241

Het surplus van je woning is ook een mooie tuin

Hetzelfde geldt voor wanneer daar dan ook nog het tuin- of terreinontwerp in wordt meegenomen. Dan begrijp je dat er een totaalbeeld ontstaat dat aan alle kanten klopt en elkaar versterkt. Tuinen hebben net als interieurarchitectuur en architectuur mijn passie. Niet alleen het ontwerpen van tuinen maar ook lekker bezig zijn in mijn eigen tuin geeft mij veel inspiratie tot nieuwe ideeën. Net als na het medi-teren borrelt er dan van alles op.

Eerste tuinontwerp

Vaak maak ik op verzoek van mijn opdrachtgever ook zelf een eerste tuinontwerp dat met een hovenier verder uitgewerkt kan worden. Zo kan de tuin het verlengde worden van het beeld dat binnen gecreëerd is. Hoewel ik geen architect of tuinarchitect ben heb ik wel fijne samenwerkingen met diverse bureaus, waarmee ik mooie projecten gerealiseerd heb.

Zo heb ik menig totaal project kunnen opleveren van balkons bij een appartement tot grote tuinen bij vrijstaande villa’s. Laat je vooral inspireren zodat je straks ook lekker kunt ontspannen en genieten!

Vaak maak ik op verzoek van mijn opdrachtgever ook zelf een eerste tuinontwerp dat met een hovenier verder uitgewerkt kan worden. Zo kan de tuin het verlengde worden van het beeld dat binnen gecreëerd is. Hoewel ik geen architect of tuinarchitect ben heb ik wel fijne samenwerkingen met diverse bureaus, waarmee ik mooie projecten gerealiseerd heb.

 

Schermafbeelding 2017 09 01 om 18.50.14

 Tuinontwerp met beplanting door Hovenier

Graag maak ik ook voor jouw tuin een geweldig ontwerp waarin je jezelf direct thuisvoelt. Voor het beplantingsschema roep ik vakkundige hulp in van gerenommeerde hoveniers die ook voor de uitvoering zorg kunnen dragen. Zo heb ik menig totaal project kunnen opleveren van balkons bij een appartement tot grote tuinen bij vrijstaande villa’s.

Laat je vooral inspireren zodat je straks ook lekker kunt ontspannen en genieten!

 

20170708 161928
Speelhuis in bloeiende border e1494343416399
foto voortuin 1 e1501788124625

De tuin betrekken bij het interieurontwerp geeft meerwaarde aan je woning.

Rekening houden met zichtlijnen naar de tuin vanuit je huis geeft een echt binnen buiten gevoel. Lichtval maar zeker ook de aankleding en kleurstelling van de tuin kunnen aangepast worden op die van het interieur van de woning. Maar niet alleen met een tuin, of deze nu groot of klein is, zelfs op het balkon van je appartement  kun je dit versterkende effect bereiken. En denk daarbij ook vooral aan de verlichting in de tuin of op het balkon waardoor je je mooie tuin of balkon ook s’avonds blijft ervaren vanuit je huis.

Wil je snel aan de slag met jouw verbouwing?

Pin It on Pinterest

Share This
×

Stuur gerust een berichtje via E-mail percy@studioinsideout.nl of WhatsApp

× Chat