Speelhuis in bloeiende border e1494343416399
Met een spiegel kun je leuke effecten bereiken in je tuin. e1494343439816

Tuinontwerp, de inrichting en beplanting

Tuinen zijn naast interieurarchitectuur mijn grote passie.

Het tuinontwerp gericht op je interieur geeft een extra meerwaarde aan je woonbeleving. Daarbij zijn de zichtassen vanuit de woning belangrijk om ook vanuit binnen mooie verbindingen met buiten te maken en zo de tuin ook vanuit binnen optimaal te kunnen beleven.

De functie van je tuin

Net als jouw interieur is ook de tuininrichting een afspiegeling van jouw persoon. Maar het is ook meer. Tuinieren kan een hobby zijn, of de tuin is jouw ultieme relaxzone. Wellness speelt daarin momenteel een grote rol, denkend aan al de zwembaden, jaccuzzi’s en buitenkeukens die ik voor mijn klanten heb mogen tekenen.

Wil jij ook een buitenverblijf of boomhut in je tuinontwerp?

Er wordt natuurlijk ook steeds meer in de tuin geleefd, zoals met heerlijke loungeset al of niet onder een overkapping. Aangevuld met een buitenkeuken en een heerlijke eetplek zomers in de schaduw en in de winter  in een fijne buitenruimte. Eén ding is zeker de natuur speelt een steeds grotere rol in je totale woonbeleving.

Of wat dacht je van een speelplek voor de kinderen in de vorm van een boomhut en schommel en glijbaan. Maar ook een gastenverblijf in de tuin die ook wel eens als kantoor gebruikt wordt. Veel hiervan kan vergunningsvrij gebouwd worden maar dit dient wel vooraf gecheckt te worden n.a.v het aantal bebouwde m2 of dat het perceel in beschermd stads/dorps gezicht ligt.

Tuinontwerp met beplanting door Hovenier

Graag maak ik ook voor jouw tuin een geweldig ontwerp waarin je jezelf direct thuisvoelt. Voor het beplantingsschema roep ik vakkundige hulp in van gerenommeerde hoveniers die ook voor de uitvoering zorg kunnen dragen. Zo heb ik menig totaal project kunnen opleveren van balkons bij een appartement tot grote tuinen bij vrijstaande villa’s.

Laat je vooral inspireren zodat je straks ook lekker kunt ontspannen en genieten!

Tuinontwerp en buitenkamer kleiner formaat kopie
Tuinoverkapping

Wil jij ook een buitenverblijf of boomhut in je tuinontwerp?

Er wordt natuurlijk ook steeds meer in de tuin geleefd, zoals met heerlijke loungeset al of niet onder een overkapping. Aangevuld met een buitenkeuken en een heerlijke eetplek zomers in de schaduw en in de winter in een fijne buitenruimte. Eén ding is zeker de natuur speelt een steeds grotere rol in je totale woonbeleving.
Of wat dacht je van een speelplek voor de kinderen in de vorm van een boomhut en schommel en glijbaan. Maar ook een gastenverblijf in de tuin die ook wel eens als kantoor gebruikt wordt. Veel hiervan kan vergunningsvrij gebouwd worden maar dit dient wel vooraf gecheckt te worden n.a.v het aantal bebouwde m2 of dat het perceel in beschermd stads/dorps gezicht ligt.

Aanbouw aan 70tiger jaren woning kopie
aanbouw 2 onder eenkapwoning baarn kleiner formaatjpg

Tuinontwerp met beplanting door Hovenier

Graag maak ik ook voor jouw tuin een geweldig ontwerp waarin je jezelf direct thuisvoelt. Voor het beplantingsschema roep ik vakkundige hulp in van gerenommeerde hoveniers die ook voor de uitvoering zorg kunnen dragen. Zo heb ik menig totaal project kunnen opleveren van balkons bij een appartement tot grote tuinen bij vrijstaande villa’s. Laat je vooral inspireren zodat je straks ook lekker kunt ontspannen en genieten!

Eetkamer buiten op rond terras omgeven door lage laurushaag e1494343461768
Wandelpaadje in achtertuin e1494343193411

Is je tuin ook ontspanning voor jou?

Zorg dat het dan ook ontspannen kan blijven door delen ook onderhoudsarm te maken kun je je aandacht focussen op bijvoorbeeld een moestuintje of een velde bloemen voor de pluk. Ook vijvers en zwembaden zijn er vormen en maten, het kunnen afdekken bespaart je veel werk wanneer de bladeren gaan vallen.

Je tuin is de balans tussen inspanning en ontspanning

Als je tuin een van je rustmomenten is.

Laat een professioneel beplantings-advies maken.

Ik raad mijn opdrachtgevers altijd aan een professioneel beplantings-advies te laten maken. Hierin word rekening gehouden met de grondsoort, de hoeveelheid zon en schaduw op het betreffende deel van de tuin en uiteraard de sfeer die je beoogt. Wil je alleen sierplanten of ook eetbare planten en vruchtdragende struiken en bomen? Ook hier is de keuze reuze. Dus maak een wensen lijstje met al je tuin verlangens dan kunnen we daarmee een mooi ontwerp maken.

20170708 161928

Een Tuin om te mijmeren!

Heerlijk je gedachten de vrije loop laten kun je in de natuur. Daarom is een tuin om te mijmeren. Creatieve ideeën borrelen op als je relaxt bezig bent of naar de schapenwolkjes ligt te staren. Daarom moet een tuin ook wel makkelijk te onderhouden zijn, zodat er ook voldoende tijd is om te genieten. Je kunt kiezen voor een robotmaaier waarvoor een lijn langs de grasrand wordt aangebracht zodat de robot daar binnen blijft. Ook een besproeingss-installatie bespaart je veel werk als je die op sensoren en tijd kunt inschakelen.

Zenmoment en gericht op het huis. e1494343162344

Een tuin om te mediteren!

Een tuin om te dineren!

Een tuin om te zwemmen!

Een tuin om te spelen!

 

Een tuin om te maaien!

Een tuin om te zaaien!

Een tuin om oogsten!

Een tuin om te toosten!

Wat voor tuin je ook wilt

Een tuin is er om te relaxen!

 

Is Jouw gras net zo groen als bij de buren? of groener?

Als het maar aan jouw norm voldoet is het prima. Van een klein stukje kunstgras voor het zicht kun je net zoveel plezier hebben als van een grasveld als een weiland. Het is maar waar je van houdt. Of je groene vingers hebt en het leuk vind om te tuinieren

Benieuwd naar mijn ideeën voor jouw tuin? 

Pin It on Pinterest

Share This
×

Stuur gerust een berichtje via E-mail percy@studioinsideout.nl of WhatsApp

× Chat