Meubelmaatwerk keuken en tafel voor appartement in Zuid Frankrijk

 

Welke keukens spreken je aan en wat voor apparatuur zou je willen in je nieuwe keuken?

Zoveel mensen zoveel wensen over keukens! Ben je toe aan een nieuwe keuken of wil je de keukenruimte vergroten door middel van een aanbouw of er een andere ruimte bij te betrekken dan ben je bij mij aan het goede adres!
Als interieurarchitect ontwerp ik maatwerk keukens helemaal toegesneden op jouw wensen en smaak en uiteraard je budget. Waarvoor ik allerlei tekeningen maak om je inzicht te geven in het ontwerp inclusief de keuze van toe te passen materialen. En uiteraard maak ik ook detailtekeningen voor de meubelmaker om alles te kunnen laten maken zoals is besproken. Er is overleg over de esthetische kant maar vooral over de praktische kant. Je keuken moet op de allereerste plaats functioneel en praktisch zijn. Je brengt er namelijk nogal wat tijd in door als je tenminste van koken houdt. Maar tegenwoordig niet alleen om te koken. De keuken wordt inmiddels als ontmoetingsplek gezien om te eten, te borrelen ebook bij feestjes is het vaak de drukste plek in huis.

keuken closeup bar en koken

Ontmoetingsplek, centrale plek in huis!

Wij willen tegenwoordig allemaal graag een grote keuken of de keuken geïntegreerd in de leefruimte. Het is de plek om te koken, eten en te borrelen bij uitstek. Ook bij feesten en partijen is het vaak de drukste plek in huis. Een barelement of ruime eettafel staat dan ook vaak op het wensenlijstje.

En hoe wil je koken?

Hou je van op gas koken? wil je dan het liefst een vrijstaand gasfornuis, een ingebouwde gasplaat, of Pitt cooking.  Of kook je liever elektrisch? ons kan het zelfs niet anders omdat er in de wijk waar je woont geen gasaansluitingen meer worden aangelegd.

Stomen en vacumeren

Dan kun je ook nog kiezen voor stomen eventueel in combinatie met vacumeer-lade. Naast alle moderne ovens waarmee bij sommige zelfs een steenplaat geleverd kan worden om professionele steenpizza’s te bakken. En heel praktisch is ook een warmhoud-lade.

Koelen en vriezen

Ja en dan heb ik het nog niet over koelen en vriezen gesproken, ook hier zijn zoveel mogelijkheden. Één wil ik er wel noemen dat is de onderbouw ladenkoelkast. Die is zo ideaal voor alle potjes die je bij het koken gebruikt en het beleg voor je brood. Nooit meer zoeken achterin de koelkast. Dit zijn maar een paar voorbeelden die ik je voorschotel tijdens de inventarisatie van je wensen. Maar er is nog veel meer!

Aanpassing bestaande keuken
keuken en bijkeuken martens kopie

Keuken via de keukenleverancier!

Vaak maak ik ook alleen het grondplan voor de keuken, waarin rekening is gehouden met alle wensen qua apparatuur en bladruimte. Ook hebben we dan de sfeer van de keuken al besproken voor wat betreft materiaal en kleur.  Vervolgens gaan we ermee naar een keukenleverancier en laten het plan verder uitwerken.

Oriënteren bij keukenzaken

Vaak ga je als opdrachtgever ook nog wel verder oriënteren bij meerdere leveranciers om zo een goede indruk te krijgen van diverse mogelijkheden, de service van het bedrijf en uiteraard de offerte. Je kunt deze dan ook straks met elkaar vergelijken en zo een gefundeerde keuze maken voor je uiteindelijke keuken.

Dezelfde keuken als in je vorige huis maar wel in een andere kleur

Misschien was je al wel heel tevreden over de keuken in je vorige huis en wil je met hetzelfde bedrijf je nieuwe keuken verder vormgeven. De apparatuur beviel goed, alleen wil je er nog een stoomoven bij. Herkenbaar? Ieder merk heeft weer zijn eigen unieke elementen die qua prijs en uiterlijk behoorlijk kunnen verschillen. Dit kun je van tevoren beter testen!

Keukenkasten als separatiewand met woonkamer kopie
detail afzuigkap en glaswand
ovenwand gr fl
Eetplek keuken maatwerk kast bank en tafel e1494344484470
detail keuken fr. kopie
keukeneiland martens kopie

Wat wil jij? Een maatwerk keuken of één uit de winkel

De keuze is enorm in keukenland, bedenk goed wat je wilt en echt nodig hebt. Ga vooral ook naar een KOOK WORKSHOP van bijvoorbeeld Gaggenau, Siemens of Miele en test de apparatuur uit. Zo weet je zeker dat je de juiste keuzes maakt!

Wordt het een klassieke of moderne keuken, de keus is aan jou!

Klassiek of modern is een kwestie van smaak. Maar voor de functionaliteit maakt het niets uit. Form follows Function! Wat plaats je dicht bij elkaar, zoals bijv. de volgorde van de vuilberging-wasbak-vaatwasser, dat bepaalt in hoge mate het dagelijks gebruik. Daar moet je van tevoren dus heel goed over nadenken.  Want of het nu een klassieke of moderne uitvoering wordt de functionaliteit staat hier voorop.

keuken 20tiger jaren hoekvilla met verlaagde spoelbak en fornuis kopie

Meubelmaatwerk keuken in Frankrijk.

In een casco nieuwbouwappartement aan de Cote d’Azur heb ik de totale afbouw voor het appartement ontworpen inclusief de keuken die door een Italiaanse meubelmaker ter plekke is vervaardigd aan de hand van mijn ontwerp.

Alle apparatuur en materialen zijn in Nederland met de klant uitgezocht en vervolgens hebben we prijzen opgevraagd aan de hand van de tekeningen en een werkomschrijving bij meerdere meubelmakers in Frankrijk. Niet alleen voor de keuken maar voor al het meubelmaatwerk in het appartement. Gelukkig kon ik nog aanpassingen in het elektroplan doorvoeren zodat ik niet beperkt was qua indeling van de keuken. De opdrachtgevers waren dan ook meer dan tevreden. Dat lieten zij blijken door mij een weekje in mijn eigen ontwerp aan te bieden wat een heerlijke ervaring was.

Frankrijk appartement uitzicht op balcon

Keukens, op maat gemaakt door de meubelmaker of gekocht bij een keukenleverancier naar een indelingsplan van Studio Inside Out

Waar ga jij voor?

Pin It on Pinterest

Share This
×

Stuur gerust een berichtje via E-mail percy@studioinsideout.nl of WhatsApp

× Chat