Een Zen badkamer, staat die ook op je verlanglijstje

Een Zen Badkamer

Vanmiddag lag ik, na een hele dag werken in de tuin, heerlijk een uurtje in bad. Mijn spieren waren wel even toe aan weldadig warm water na al het blad harken.

Blad harken vind ik een Zen moment en dat is in bad liggen natuurlijk ook, helemaal als je er ook nog een Jet-stream in hebt. Door de warme waterstralen worden je spieren ook nog eens gemasseerd. Gewapend met een aantal tijdschriften lag ik lekker in het schuim.

Tijdschriften met volop inspiratie voor keukens en badkamers.

Want dat is toch meestal wat ik doe in bad, luisteren naar een lekker muziekje en lezen. Herken jij dat ook?Houd jij meer van douchen dan van in bad liggen. Of vind je het allebei lekker en afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, kies voor het bad of de douche.

In de stoomdouche kun je hetzelfde effect bereiken als in een warm bad. Alleen heb je dan aan een kwartiertje echt wel genoeg. Zeker zo weldadig voor je spieren als het bad.

Stoomdouches zijn net als de sauna goed voor je weerstand. Met een kwartiertje stomen reinig je je huid en voelt je huid daarna heerlijk zacht en schoon. Bovendien is stomen ook goed voor je weerstand. Het is namelijk heel lekker om koud af te douchen na het stomen. En ben je verkouden dan kun je met een geïntegreerde doceerunit, eucalyptusolie aan de stoom toevoegen. Dan ben je gelijk van je verstopte neus af.

Stoomdouches zijn er in alle maten.

In 1 en 2 persoonsuitvoeringen als complete cabine met hoofddouche, zijdouches en afneembare douchekop op glijstang. De meeste stoomdouches hebben ook een of twee geïntegreerde zitjes en kunnen dus als complete unit zo in de badkamer geïnstalleerd worden.

Een bouwkundige stoomdouche Heb je het niet zo met een hele kunststof cabine, dan kun je ook een bouwkundige stoomdouche maken. In de doucheruimte kan dan een losse stoomunit geplaatst worden. De firma Cleopatra heeft bijvoorbeeld losse units. Wel heb je natuurlijk een elektra aansluiting nodig om de stoom te kunnen generen. (En vergeet vooral de aarding niet van de douche niet!)  En douchewanden die tot het plafond gaan of een plafond bovenop de glazen douchewanden. De stoom moet tenslotte in de doucheruimte blijven en niet meteen in de badkamer stromen. De materialen van de douche kun je dan verder zelf bepalen. Kies je voor tegels of betonstuc.

Badkamers krijgen steeds meer een huiselijke sfeer

De tijd dat je badkamer helemaal betegeld wordt is wel echt voorbij. Alle combinaties zijn tegenwoordig mogelijk. Glasplaten op de wanden of marmerlook tegels die kamerhoog aangebracht kunnen worden. Maar ook alle tadelakt-achtige materialen geven een hele andere sfeer aan de badkamer. Of een fotoprint op vinylbehang kan toegepast worden op bijvoorbeeld de wand boven of achter het bad.

Ook hout zie je steeds meer terug in de badkamer, echt hout als wandbekleding van de ingebouwde sauna, als tegel met houtdecor voor vloeren en wanden. Of als blad waarop de waskommen geplaatst worden. Zorg daarbij wel voor de nodige contrasten bijvoorbeeld hout-look op de vloer en op 1 wand en de rest van de wanden dan neutraal. Dat laat de ruimte veel royaler lijken dan wanneer je alles in 1 kleur betegeld.

Efficiënte indeling van je badkamer

Mogelijkheden te over, maar kies wat bij jou past. Dat geldt zowel voor de keuze van het sanitair, als de materiaalkeuzes. Ga je maar 2 keer per jaar in bad, kies dan voor een royale inloopdouche. Houd je niet zo van het schrobben van je badkamer, kies dan materialen die makkelijk in onderhoud zijn en voor weinig voegen.

Wist je dat er al tegelplaten zijn die wand-vullend aangebracht kunnen worden. Afmetingen van 300 x 120 cm in 1 vlak. Wil je altijd veel verzorgingsproducten onder handbereik hebben, kies dan voor goede lades onder je wastafel, daar kun je alles overzichtelijk in kwijt en blijft je badkamer toch de Zen-uitstraling behouden, ook bij intensief gebruik.

Ik wens je veel bad- en doucheplezier.

P.S. Mocht je inspiratie voor badkamers willen opdoen kijk dan op mijn website bij de diverse gerealiseerde projecten. www.studioinsideout.nl

En wil je eens sparren over jouw Zen badkamer neem dan contact met me op via onderstaande knop

Neem contact met me op

Wil jij hier ook graag meer informatie over, boek dan een gratis strategiecall  We bespreken je wensen en ik geef je tips.

Boek de call direct

Percy van de Werve

Percy van de Werve

Interieurarchitect

Mijn missie:

In 2030 hebben we gezamenlijk de leegstand getransformeerd tot boeiende gebouwen met gemengde functies en doelgroepen waarmee we  de woningnood oplossen

Om je te helpen een succesvolle verbouwing te realiseren, heb ik een plan van aanpak, voor je gemaakt. Vraag het hier aan

Pin It on Pinterest

Share This
×

Stuur gerust een berichtje via E-mail percy@studioinsideout.nl of WhatsApp

× Chat