Een Zen badkamer, staat die ook op je verlanglijstje

Een Zen Badkamer

Vanmiddag lag ik, na een hele dag werken in de tuin, heerlijk een uurtje in bad. Mijn spieren waren wel even toe aan weldadig warm water na al het blad harken.

Blad harken vind ik een Zen moment en dat is in bad liggen natuurlijk ook, helemaal als je er ook nog een Jet-stream in hebt. Door de warme waterstralen worden je spieren ook nog eens gemasseerd. Gewapend met een aantal tijdschriften lag ik lekker in het schuim.

Tijdschriften met volop inspiratie voor keukens en badkamers.

Want dat is toch meestal wat ik doe in bad, luisteren naar een lekker muziekje en lezen. Herken jij dat ook?Houd jij meer van douchen dan van in bad liggen. Of vind je het allebei lekker en afhankelijk van hoeveel tijd je hebt, kies voor het bad of de douche.

In de stoomdouche kun je hetzelfde effect bereiken als in een warm bad. Alleen heb je dan aan een kwartiertje echt wel genoeg. Zeker zo weldadig voor je spieren als het bad.

Stoomdouches zijn net als de sauna goed voor je weerstand. Met een kwartiertje stomen reinig je je huid en voelt je huid daarna heerlijk zacht en schoon. Bovendien is stomen ook goed voor je weerstand. Het is namelijk heel lekker om koud af te douchen na het stomen. En ben je verkouden dan kun je met een geïntegreerde doceerunit, eucalyptusolie aan de stoom toevoegen. Dan ben je gelijk van je verstopte neus af.

Stoomdouches zijn er in alle maten.

In 1 en 2 persoonsuitvoeringen als complete cabine met hoofddouche, zijdouches en afneembare douchekop op glijstang. De meeste stoomdouches hebben ook een of twee geïntegreerde zitjes en kunnen dus als complete unit zo in de badkamer geïnstalleerd worden.

Een bouwkundige stoomdouche Heb je het niet zo met een hele kunststof cabine, dan kun je ook een bouwkundige stoomdouche maken. In de doucheruimte kan dan een losse stoomunit geplaatst worden. De firma Cleopatra heeft bijvoorbeeld losse units. Wel heb je natuurlijk een elektra aansluiting nodig om de stoom te kunnen generen. (En vergeet vooral de aarding niet van de douche niet!)  En douchewanden die tot het plafond gaan of een plafond bovenop de glazen douchewanden. De stoom moet tenslotte in de doucheruimte blijven en niet meteen in de badkamer stromen. De materialen van de douche kun je dan verder zelf bepalen. Kies je voor tegels of betonstuc.

Badkamers krijgen steeds meer een huiselijke sfeer

De tijd dat je badkamer helemaal betegeld wordt is wel echt voorbij. Alle combinaties zijn tegenwoordig mogelijk. Glasplaten op de wanden of marmerlook tegels die kamerhoog aangebracht kunnen worden. Maar ook alle tadelakt-achtige materialen geven een hele andere sfeer aan de badkamer. Of een fotoprint op vinylbehang kan toegepast worden op bijvoorbeeld de wand boven of achter het bad.

Ook hout zie je steeds meer terug in de badkamer, echt hout als wandbekleding van de ingebouwde sauna, als tegel met houtdecor voor vloeren en wanden. Of als blad waarop de waskommen geplaatst worden. Zorg daarbij wel voor de nodige contrasten bijvoorbeeld hout-look op de vloer en op 1 wand en de rest van de wanden dan neutraal. Dat laat de ruimte veel royaler lijken dan wanneer je alles in 1 kleur betegeld.

Efficiënte indeling van je badkamer

Mogelijkheden te over, maar kies wat bij jou past. Dat geldt zowel voor de keuze van het sanitair, als de materiaalkeuzes. Ga je maar 2 keer per jaar in bad, kies dan voor een royale inloopdouche. Houd je niet zo van het schrobben van je badkamer, kies dan materialen die makkelijk in onderhoud zijn en voor weinig voegen.

Wist je dat er al tegelplaten zijn die wand-vullend aangebracht kunnen worden. Afmetingen van 300 x 120 cm in 1 vlak. Wil je altijd veel verzorgingsproducten onder handbereik hebben, kies dan voor goede lades onder je wastafel, daar kun je alles overzichtelijk in kwijt en blijft je badkamer toch de Zen-uitstraling behouden, ook bij intensief gebruik.

Ik wens je veel bad- en doucheplezier.

P.S. Mocht je inspiratie voor badkamers willen opdoen kijk dan op mijn website bij de diverse gerealiseerde projecten. www.studioinsideout.nl

En wil je eens sparren over jouw Zen badkamer neem dan contact met me op via onderstaande knop

Neem contact met me op
Percy van de Werve

Percy van de Werve

Interieurarchitect

Mijn missie:

In 2024 hebben we gezamenlijk de leegstand getransformeerd tot boeiende gebouwen met gemengde functies en doelgroepen.

Verbouwen is een feestje

Verbouwen is een feestje, kan dat wel, denk je wellicht. Het gaat toch meestal gepaard met veel stress. Wat veel mensen niet weten is dat ze vaak zelf de stressveroorzaker zijn. Zorg dat je grip krijgt op je verbouwing en dan kan verbouwen echt een feestje zijn waarbij je uitkijkt naar al het nieuws dat ontstaat. Hiervoor geef ik je graag 7 tips zodat jij ook kunt zeggen dat verbouwen een feestje is.

5 tips voor een stressloze verbouwing om jouw droomhuis te creëeren

Als je wilt gaan verbouwen komt er heel veel op je af. Je moet aan heel veel dingen denken en keuzes maken. Maar hoe doe ik dat dan en waar begin ik mee, vraag je jezelf af. Ik zeg altijd een goede voorbereiding is cruciaal voor het eindresultaat. Bereid je jezelf niet goed voor dan kun je wachten op een stressvolle verbouwingsperiode met ongewenste resultaten. En dat is toch zeker niet, wat je wilt.

Je woonkeuken ontwerpen, hoe doe je dat

Wil je een optimaal resultaat halen met de verbouwing van je keuken tot woonkeuken begin bij het begin. Maak een lijst van je wensen en onderzoek de mogelijkheden qua apparatuur. Kan alleen een muur doorbreken al voldoende zijn of heb je extra meters nodig d.m.v. een aanbouw. Hier vind je alle onderdelen waar je aan moet denken bij de aanpassing naar een woonkeuken.

Interieur trends volgen of volg jij je eigen trend voor je woning

Een mailtje van de bijenkorf bracht me op het idee van deze blog. Trends heb je in de mode waar dit mailtje over ging maar natuurlijk ook voor het interieur. Daarbij spelen kleuren vaak de hoofdrol en de stijl van vormgeving.  In de mode wisselen trends heel snel. Gelukkig houdt een trend in het interieur gemiddeld iets langer aan. Maar vooral op het gebied van accessoires voor je huis lopen ze aardig in pas met de mode. Heel logisch toch. Er zit en hele industrie achter.

De juiste verlichting kiezen!

Je loopt telkens tegen het probleem van de verlichting aan, net te weinig licht op de plek waar jij wilt lezen. Ja en het grote licht aandoen is ook niet optimaal. Nu zit iedereen in de kamer in het felle licht. Je dacht al een keer een betere leeslamp gekocht te...

De ideale aanbouw voor jouw huis

Wat betekent een ideale aanbouw voor jou? Naar mijn idee is het pas ideaal als je woonwens echt is opgelost omdat de grootte klopt, de stijl klopt en het een verrijking en dus meerwaarde voor je huis oplevert. Je moet jezelf de volgende vragen stellen: Welke...

De woning van je dromen!

Jouw droomhuis, passend bij jouw gezin! Dat wil jij toch ook! Je bent al een tijdje op zoek naar een andere woning. Je DROOMHUIS wel te verstaan Helaas ben je niet de enige. Er zijn veel potentiële kapers op de kust. De maakt raakt al weer aardig overspannen. Je hebt...

Een zomer make-over van je woning

Wil jij ook een zomer make-over om deze zomer vanuit je woonkamer direct lekker naar buiten kunnen lopen? Of binnen van de eerste zonnestralen genieten met de tuindeuren open. Dan heb je wellicht een aanpassing aan de achtergevel nodig. In deze blog vertel ik over de mogelijkheden van een te openen achtergevel.

Verhuizen of verbouwen?

Verhuizen of verbouwen, een populair programma op televisie dat je vast wel eens hebt gezien. Altijd leuk om naar te kijken en te zien wat er van een bestaande woning gemaakt wordt door het team van interieurarchitect en stylisten.

Blog Interieurarchitect of binnenhuisarchitect

  Wie is de verbouwingsdeskundige? Wat is het verschil tussen een interieurarchitect en een binnenhuisarchitect?   Je wilt gaan verbouwen maar weet eigenlijk niet goed waar en hoe je moet beginnen. Je hebt natuurlijk een wens, bijvoorbeeld je keuken...
checklist voor zorgeloos verbouwen

Wil jij ook het beste resultaat uit je verbouwing halen?

Dan is een goede voorbereiding echt noodzakelijk waarbij je de plannen getekend hebt en de materialen uitgezocht voordat je de aannemer vraagt om offerte te maken

Als je de Checklist nu download weet je wat je moet voorbereiden dus

 

Download nu de checklist

Jouw Checklist voor een succesvolle en zorgeloze verbouwing zit in je mailbox. Heel veel succes!

Pin It on Pinterest

Share This
×

Stuur gerust een berichtje via E-mail percy@studioinsideout.nl of WhatsApp

× Chat