Studio Inside Out 12 copy 1 scaled

INTERIEUR-ARCHITECTUUR OM VAN JOUW HUIS JOUW THUIS TE MAKEN geheel passend bij jouw smaak en duurzaam

 

  

Je wilt verbouwen of aanbouwen

 

Daarbij begrijp ik dat het erg lastig voor je is om je verbouwing goed voor te bereiden. Je bent daar zeker niet de enige in. Hierdoor heb ik al meer dan 25 jaar levensgenieters geholpen die door de bomen het bos niet meer zagen. Er zijn gewoon teveel keuzes te maken over indelingen, materialen, afwerking en verlichting.                                                                       

Je wilt waarde aan je woning toevoegen en je er ook echt thuisvoelen. Maar wat is nu de juiste aanpak om dit te realiseren. Natuurlijk wil jij ook graag zorgeloos verbouwen en ook je gedroomde resultaat boeken. Wanneer je alle keuzes al vooraf gemaakt hebt en er een overeenkomst ligt met een vaste prijsstelling en een goede planning ben je verzekerd van een stressvrije verbouwing.

Als interieurarchitect help ik je jouw droomhuis te realiseren. Door meerdere schetsontwerpen te maken, kun jij het beste resultaat bereiken en door de ontstane keuzes betrek ik jou in het totale traject. Het gaat tenslotte om jouw woning. Een warme deken als baken van rust.

Ieder mens is anders en dus is ook ieder interieur anders. Afgestemd op jouw smaak breng ik je verbouwingsplannen op een hoger niveau.

Van de eerste intakegesprekken t/m de oplevering en de aankleding van het traject.

 

Hoe ziet JOUW DROOMHUIS eruit?  

Ik vraag je plaatjes te verzamelen van alles wat jij mooi vindt om je droomhuis mee te creëren. Plaatjes waarop sferen, stijl en kleuren en vormen zichtbaar zijn. We starten met een uitgebreide inventarisatie waarbij ik zelfs jouw nog sluimerende wensen boven tafel wil krijgen. Ook de verzamelde plaatjes komen uitgebreid aan de orde.  

Met deze gegevens en de inmeet gegevens ga ik dan aan de slag om meerdere schetsontwerpen te maken.  Zo kan ik je de verschillende mogelijkheden van de vertaling van je wensen laten zien. Vaak hoor ik, “kan dat ook met mijn woning”. Dit is de eerste stap op weg naar het verbouwen van je woning tot jouw droomhuis.  

Benieuwd naar de rest van het traject, neem dan contact met mij op om een oriënterend gesprek aan te vragen waarin ik je het hele proces uitleg. Nadat we jouw wensen besproken hebben maak ik een offerte waarmee je inzicht krijgt in de ontwerpkosten van het totale traject voor het verbouwen van je woning.

Wil jij ook het beste resultaat

uit je verbouwing halen?

eetbank in woonkeuken
overzicht eetkeuken
15 SIO juni 2020 DZ
aanbouw 20tiger jaren woning met wooneetkeuken

Dit zeggen klanten over onze samenwerking

Met haar gedegen kennis, haar jaren lange ervaring en haar coöperatieve en pro-actieve houding heeft Percy de verbouwing van mijn huis in Hilversum in de juiste banen geleid.  Tijdens de verbouwing ben ik door haar uitstekend ondersteund, heb van haar steeds nieuwe en verassende inzichten gekregen en ben ik door haar behoed voor storende fouten.

Al met al kijk ik met veel voldoening terug op de samenwerking met Percy en kan ik haar een ieder van harte aanbevelen.

Richard

“Voor ons nieuwe casco appartement in Zuid-Frankrijk had ik eigenlijk geen flauw idee hoe ik, zonder de ruimte kleiner te maken, deze kon scheiden in keuken en zitgedeelte. Via een foto op haar Facebook pagina kwam ik bij Percy terecht. Zij heeft met haar inzicht in ruimtes, creatieve oplossingen en goed gevoel voor kleuren en materialen onze wensen vertaald in het ontwerp.  Ook het verlichtings- en stofferings-plan dragen enorm bij aan de bereikte sfeer. Door constante terugkoppeling voelde ik me dan ook erg betrokken bij het proces. De dienstverlening was ook top en alles is op tijd geleverd. We hebben er al vele fijne vakanties beleefd.”

Ilona

“We hebben de sleutel van het huis in oktober gekregen. Sinds kerst wonen we in het nieuwe huis en het is super mooi geworden en we wonen er met veel plezier. Onlangs hebben we met alle buren een borrel gehouden en wij kregen ontzettend veel complimenten over de mooie indeling met name de kamer met twee zithoeken. Ook de zolder vond men verrassend. We willen je daarom hartelijk danken voor je fantastische ideeën en vooral dat we een uniek huis hebben, dat helemaal naar onze smaak is.”

Lisa

Luister en bekijk wat Paula vertelt over onze samenwerking en het resultaat van de verbouwing van het voormalige appartement

Luister en bekijk wat Wieneke vertelt over onze samenwerking en het resultaat van de uitbreiding en verbouwing van haar woning

Plan een brainstormsessie/intakegesprek

Ik kom bij jou op locatie om de huidige sfeer te proeven en om,

 • Je wensen aan te horen
 • te brainstormen over de diverse mogelijkheden
 • Je krijgt direct al meerdere bruikbare tips
 • Binnen een week ontvang je een uitgebreide offerte met stappenplan

Samen geven we het plan stap voor stap vorm

Zo heb je later nooit het gevoel,

 • Had ik maar eerder aan dat idee gedacht
 • Jammer dat de uitvoering anders uitpakte dan verwacht
 • En aanpassen kon niet meer vanwege het bouwbudget
 • Ik moet wel 3 keer verbouwen wil ik het gewenste resultaat bereiken
 • Alles pas tijdens de verbouwing nog uitzoeken, doe ik nooit meer
 • Van de planning klopte niet veel, de aannemer was er alleen wanneer het hem uitkwam
 • Zoveel stress ga ik de volgende keer echt voorkomen door een betere voorbereiding
 • Dit is helaas toch wat je veel hoort

 

Je hebt jouw droomhuis gerealiseerd

En geniet volop van het resultaat met je gezin, familie en vrienden

 • Je hebt jouw verbouwingsbudget in één keer goed besteed
 • Omdat je de juiste afwegingen gemaakt hebt voor het resultaat waar je naar verlangde
 • De voorbereiding en de verbouwing zelf waren een feestje

 

Je kunt bij mij ook een schetssessie boeken, om in korte tijd tot een andere indeling te komen van je woning of een bepaalde ruimte in je huis. Maar ook voor het ontwerp van je tuin. Het is fijn als je tuin een extra woonplek kan zijn.

2 jaar na aanplant krijgt de tuin goed vorm

Herkenbaar?

Je wilt meer ruimte,

wordt het verhuizen of verbouwen

of beide

 

Bevalt je huidige omgeving en de stijl van je woning je heel erg goed dan kies je waarschijnlijk eerder voor verbouwen en of uitbreiden van je huidige woning.

Misschien volstaat een nieuwe indeling van je huidige woning al.  Of je kunt, al dan niet vergunningsvrij, aanbouwen. Ook met het plaatsen van een dakkapel, waarmee zoveel ruimte wordt gewonnen, kan jouw ruimte behoefte soms al worden  opgelost.  

Je ziet, er leiden vele wegen naar Rome! Als interieurarchitect zoek ik samen met jou naar de beste oplossing.

Levensloop bestendig aanbouwen

Houdt bij het plannen van een aanbouw ook de nabije toekomst voor ogen.   Ben je al op gevorderde leeftijd dan is het misschien handig om de aanbouw levensloop bestendig te maken.

Dus zonder drempels met eventueel alvast aansluitingen voor een douche zodat er later beneden gewoond en geslapen kan worden.

Zeker met sluiten van alle verzorgings-tehuizen blijven mensen nu veel langer in hun eigen woning wonen. Maar dan moet het wel mogelijk zijn de woning zodanig aan te passen dat het ook veilig is en er thuis ook eventueel zorg verleend kan worden.

Transparante aanbouw aan vrijstaande villa
2 jaar na aanplant krijgt de tuin goed vorm
aanbouw in stijl woning
uitbreiding woonhuis met woonkeuken

In dezelfde stijl uitbreiden 

Of juist heel contrasterend?   Wanneer je de uitbreiding in de stijl van je huidige huis maakt lijkt het net alsof de uitbreiding er altijd al is geweest.

In het gebruik kun je je ook al snel niet meer voorstellen hoe het was zonder de uitbreiding. 

Soms schrijft het bestemmingsplan het voor juist af te wijken omdat het bijvoorbeeld een monument is dat als monument intact moet blijven en de aanbouw een duidelijk ander tijdsbeeld geeft.  

 De optimalisatie van elk ontwerp

Het interieurontwerp als basis voor het architectonisch ontwerp en vice versa. Ik kan ervoor zorgen dat het interieur en exterieur van jouw woning naadloos in elkaar over gaan.

Ook als ik samenwerk met jouw architect leidt dat tot een completer plan (een betere passende indeling van het interieur, een lichtplan, meubel maatwerk) dan enkel het plan van jouw architect.  

Als interieurarchitect kijk je toch vanuit een andere invalshoek naar de verbouwing of het nieuwbouwproject. Bij menige samenwerking in de aanvang van een nieuwbouwproject heb ik voor de klant meer vanuit de interieur-beleving, de ideale oplossingen aangedragen wat tot aanpassing van het architectonisch ontwerp leidde. 

Deze oplossingen komen het uiteindelijke ontwerp altijd ten goede en zorgen voor een grotere tevredenheid bij jou als opdrachtgever over het totale ontwerp. Schakel dus gelijk met de architect ook een interieurarchitect in. Samen bereiken we meer. 

eetbar aan spoeleiland

De klik tussen opdrachtgever en interieurarchitect is echt essentieel  

Die klik is echt essentieel voor het resultaat van je verbouwing. Waarom vraag je je misschien af?  Bij verbouwen en aanbouwen komt zo veel kijken.

Het leuke aan het vak van interieur-architect, is voor mij, dat het heel persoonlijk is. Ik wil namelijk direct al heel veel van je weten. Dat is echt nodig om een goed en bij jou passend interieurontwerp te maken.  

Denk maar aan een kleermaker die je ook eerst de maten neemt alvorens hij het pak of de jurk kan maken. maar zeker ook je smaak wil weten.

Dit geldt net zo goed voor mij. De woning moet straks als een maatpak om je heen zitten en daarbij zijn functionele wensen/eisen voor mij even belangrijk als het mooie plaatje! We willen tenslotte samen iets heel moois en heel fijn in het gebruik creëren. 

Als interieurarchitect probeer ik dan ook tijdens de inventarisatie je nog sluimerende wensen en je ultieme woonfantasie boven tafel te krijgen. Ik inspireer je dan ook met alle nieuwe mogelijkheden die te gebruiken zijn in het ontwerp. Uiteraard hou ik daarbij ook het budget in het oog.

Hiermee komen we dan gezamenlijk tot een optimaal resultaat voor jouw droomhuis of droomkantoor.

“Voor onze volledig te renoveren woning en bouw van nieuw gastenverblijf dacht ik voor het gastenverblijf een aardig plan en beeld voor ogen te hebben hoe het moest worden. Ik had niet goed overzien dat er continue beslissingen genomen moesten worden over  vele details welke in een vroeg stadium al bedacht hadden moeten worden. Dit kostte achteraf  meer werktijd en daardoor onnodig extra kosten.

Dit moest voor het woonhuis echt anders aangepakt worden en door een tip kwam ik in contact met Percy. De beste stap die we hadden kunnen zetten!

Haar faseplan met een duidelijk kostenplaatje was overzichtelijk. Daarbij ook de mogelijkheid om fases af te ronden en bijvoorbeeld andere fases zelf op te pakken. Geen financiële adders onder het gras.

Percy’s zeer goed gevoel voor wat werkt in een bepaalde ruimte en daarnaast technische inzicht is een enorme verlichting. Ook luistert ze  goed naar onze keuzes, denkt fantastisch mee en komt met zeer bruikbare adviezen over de verschillende mogelijkheden.

Ze drukt geen enkel idee door en heeft duidelijke en goed onderbouwde mening.

We zitten nog middenin de voorbereiding en we hebben nog flink wat stappen te zetten. Het fijne is dat we in plaats van ons zorgen maken of het wel goedkomt elke stap nu spannend en leuk is.”

Jessica

Begin met verbouwen altijd met het laten maken van een interieurontwerp

 

Wil je aanbouwen aan je woning begin dan met het laten maken van een interieurplan. Dan weet je namelijk zeker dat de afmetingen van de ruimte goed zijn om straks aan jouw wensen te voldoen.

Hoe vaak heb ik tekeningen gezien van plannen voor aanbouwen waar het programma van eisen van de opdrachtgever niet goed in past. Er is dan teveel alleen naar het plaatje van de gevels gekeken. 

Daarom ben ik ook voorstander om interieurarchitectuur en architectuur hand in hand te laten gaan. Zo maak er een geheel van

Uiteraard belangrijk maar er komt een stap aan vooraf naar mijn idee. Eigenlijk lopen de 2 ontwerpprocessen met elkaar op. Het één kan niet zonder het ander. 

Je moet aan de wettelijke eisen van de gemeente en het bestemmingsplan voldoen en het uitgewerkte programma van eisen moet in de aanbouw passen. 

Eettafel woonkamer e1501595250957

Je huis verduurzamen! 

Misschien heb jij al zonnepanelen op je dak liggen. Fijn dan bespaar je flink wat energie en draag je bij aan de vermindering van de CO2 uitstoot want we zullen allemaal ons steentje moeten bijdragen aan het verduurzamen van ons land.

Of je kunt je nieuw aangekochte villa uit begin 1900 van dubbel glas voorzien en isolatie zodat het niet alleen op de gasrekening scheelt maar ook in behaaglijkheid. 

Je wilt toch ook bij het verbouwen van je huis gelijk verduurzamen. 

uitbreiding bijgebouw t.b.v. gastenverblijf

Bijgebouw als mantelzorg woning

Er kunnen zoveel redenen zijn die ervoor zorgen dat je extra behoefte aan woonruimte hebt. Zoals een plek voor degene die je als mantelzorger bijstaat. Niet in de eigen woning maar wel heel dichtbij.

Deze ruimte kan vergunningsvrij in de tuin worden gebouwd. Of je kunt hiervoor de garage benutten uiteraard toegerust met de nodige voorzieningen en isolatiemiddelen en eventueel met zonnepanelen op het garagedak voor energiebesparing.

En dan is de verbouwing klaar

Een vaak gehoorde uitspraak van mijn klanten is,

 • “Het resultaat van de verbouwing of uitbreiding van je woning voelt aan als een warme jas”.

 • “Het voelt zo natuurlijk aan, ik voel me echt thuis”  

 • “Wel vernieuwend maar toch heel vertrouwd omdat het bij me past  

 • “Alles loopt op rolletjes thuis door de doordachte indeling”

 • “Wat heerlijk die extra ruimte” “Ik ben zo blij met het verlichtingsplan, het is echt heel sfeervol geworden”

 

En dat vind ik de mooiste complimenten om te krijgen.

Kijk bij mijn portfolio naar de resultaten van enkele van de vele verbouwingen, die ik recent voor mijn klanten heb gerealiseerd. 

 Heb je verbouwingsplannen of een vraag

Leuk, laat maar horen

Pin It on Pinterest

Share This
×

Stuur gerust een berichtje via E-mail percy@studioinsideout.nl of WhatsApp

× Chat