Wil jij ook zorgeloos je huis verbouwen?

In 10 stappen leer ik je hoe je jouw verbouwing goed voorbereid zodat je een zorgeloze verbouwingstijd tegemoet gaat en je jouw droomhuis realiseert.
Bestel hier het boek!
Dit boek heb ik geschreven zodat jij, zonder stress en budgetoverschrijdingen of verkeerde uitvoering door de aannemer van jouw ideeën, het huis van je dromen kunt realiseren

Welke dromen heb je en wat zijn je ideeën?

Wil je verbouwen en hier het beste resultaat uithalen? Droom je al van het eindresultaat, maar zie je op tegen het maken van alle keuzes? Wil je op een goede manier jouw wensen overbrengen naar de uitvoerende partijen, zodat zij maken wat jij wilt? Of vind je jezelf niet creatief en kundig genoeg en weet je totaal niet hoe je dit het beste aanpakt? Lees dan dit boek.

In 10 stappen leer ik je hoe je jouw verbouwing goed voorbereid, zodat je een zorgeloze verbouwingstijd tegemoet gaat en je jouw droomhuis realiseert. Of je nu alleen je keuken vergroot, je badkamer moderniseert, een aanbouw realiseert of je hele huis verbouwd, voor elke optie geldt hetzelfde proces; van idee naar eindresultaat, met alle stappen er tussenin.

Bespaar jezelf duizenden euro’s op je verbouwingsbudget, doordat jij precies weet wat je wilt en de aannemer in 1 keer het juiste maakt zoals jij het voor ogen hebt.

In 10 stappen zorgeloos verbouwen

'Gebruik de sleutel tot succes en realiseer je droomhuis'

Percy van de Werve

”Dit boek biedt een handig stappenplan voor iedereen die speelt met de gedachte om zijn of haar huis te verbouwen. Percy geeft in overzichtelijke vorm een aantal belangrijke praktische handvatten, tips en tricks die bij elke verbouwing van pas komen. Beginnend bij het dromen over en het ontwerpen van je concept, tot het echt aan de slag gaan met de aannemer en ten slotte het creëren van de sfeer die bij je past. Alle belangrijke onderdelen komen aan bod. En dat alles om dát te bereiken waarvoor je een verbouwing überhaupt begint: om je thuis te voelen in een huis dat echt ‘af’ is en waarvan je dagelijks geniet. ‘In 10 stappen zorgeloos verbouwen’ is een echte aanrader!” 

Richard Martens

”Hoe handig is het om al deze praktische handvatten per stap te kunnen gebruiken als je overweegt je huis te verbouwen! Vanuit mijn praktijk als aankoopmakelaar weet ik hoe belangrijk het is om een verbouwing van een huis goed voor te bereiden. Met de tools van Percy kom je echt beslagen ten ijs en krijg je uiteindelijk het huis dat helemaal bij jou past.”

Gerda Wiegers

Pracht Aankoopmakelaar

‘Verbouwen is ontzettend leuk, omdat je je huis er nog meer ‘eigen’ mee maakt. Maar verbouwen is ook ontzettend ingewikkeld, tijdrovend en enerverend. Hoe goed ik ook denk te zijn voorbereid, ik loop steeds tegen dingen aan die ik niet voorzien heb. De mensen in de bouw spreken ook een andere taal dan ik, heb ik gemerkt. Terwijl ik dacht het één te hebben afgesproken, kwam ik er regelmatig achter dat zij iets heel anders bedoelden. Zelfs na meerdere verbouwingen kom ik elke keer weer voor verrassingen te staan. Dit boek is mij dus op het lijf geschreven. Ik zal geheid nog een keer verbouwen. Met deze handleiding kan ik veel vervelende verrassingen en vertragingen voorkomen. Dankjewel Percy!’ 

Ilona Moon

Mrs Moon Productions

MET DEZE 10 STAPPEN WORDT JE VERBOUWING EEN FEESTJE

In 10 stappen zorgeloos verbouwen

Ik help je graag op weg en daarom heb ik dit boek In 10 stappen zorgeloos verbouwen geschreven. De 10 stappen in dit boek helpen je om jouw verbouwing goed voor te bereiden.
Hieronder neem ik je in vogelvlucht mee door deze stappen, die je het gewenste resultaat van je verbouwing zullen opleveren.

  • Stap 1: Visualiseer je wensen
  • Stap 2: Meet je woning op, want meten is weten
  • Stap 3: Denk out of the box
  • Stap 4: Kies het ontwerp dat echt bij je past
  • Stap 5: Speel met licht, structuur en sfeer
  • Stap 6: Werk het plan tot in detail uit
  • Stap 7: Omschrijf wat je verwacht van de aannemer
  • Stap 8: Vraag meerdere offertes aan en vergelijk
  • Stap 9: Geef opdracht en begeleid de verbouwing
  • Stap 10: Ga inrichten en geniet van het resultaat

Met een EXTRA BONUS een Toolkit om je nadat je alle stappen hebt doorlopen verder op weg te helpen.

zorgeloos verbouwen scaled

In 10 stappen zorgeloos verbouwen

Stap 1. Visualiseer je wensen

Verbouwen begint met dromen over je wensen. Schrijf alles op. Ook de dingen die je nog niet zeker weet, of waarvan je denkt dat het niet mogelijk is. Geen idee is te gek.
Zoek plaatjes in tijdschriften, op Pinterest en Instagram, die je
aanspreken en die je ideevorming op gang brengen. Ook hier geldt: verzamel zoveel mogelijk plaatjes van de dingen die je op het eerste gezicht aanspreken, ook qua materialen.
Plak je plaatjes op een moodboard, of maak er een op Pinterest. Zet je moodboard op een plek waar je het vaak ziet.

Stap 2. Meet je woning op, want meten is weten

Zorg voor een goede tekening van de bestaande situatie van je
woning die klopt qua maatvoering en teken hem op een schaal van 1:50. Dit is je onderlegger voor de ontwerpen die je straks maakt.

Informeer bij de gemeente of je vergunningsvrij kunt uitbouwen, of dat je wel een vergunning nodig hebt.

Stap 3. Denk out of the box

In deze stap lees je hoe je jouw ideeën op papier gaat schetsen. Maak zoveel mogelijk varianten die aan je wensen voldoen, maar die toch elke keer anders zijn. Hierdoor zie je wat er allemaal mogelijk is en zorg je ervoor dat je later de juiste keuzes maakt.

Stap 4. Kies het ontwerp dat echt bij je past

Leg al je varianten naast elkaar en vergelijk. Welke spreekt je het meest aan. Welke onderdelen vind je het belangrijkst. Geef je esthetiek voorrang, of stel je functionaliteit voorop? Een goede
combinatie van beide leidt je naar het beste resultaat.

Stap 5. Speel met licht, structuur en sfeer

Een ontwerp valt of staat met de juiste verlichtingskeuze. Je wilt verschillende sferen kunnen oproepen, maar je wilt ook functioneel leeslicht hebben. Ik leg je uit hoe je hiermee kunt spelen en waarop je moet letten. Een verlichtings- en elektraplan zijn nodig om je aannemer straks aan te sturen en ook om een duidelijke offerte te krijgen.

Stap 6. Werk het plan tot in detail uit

Alleen met de plattegrond van het ontwerp ben je er nog niet. In deze stap werk je het ontwerp verder uit. Hoe ziet je ontwerp er in aanzichten of in 3D uit? Welke materialen en kleuren pas je toe? Heb je bouwkundige tekeningen nodig voor de aanbouw van je woning? Is de aanbouw vergunningsvrij? En wil je de kers op de taart met meubelmaatwerk?

Stap 7. Omschrijf wat je verwacht van de aannemer

Maak een technische omschrijving, waarin alles is opgenomen wat er voor de realisatie van je verbouwing moet gebeuren. Dit document, samen met de tekeningen uit de vorige stappen, is essentieel voor het aanvragen van vergelijkbare offertes.

Stap 8. Vraag meerdere offertes aan en vergelijk

Tenzij je al een super ervaring hebt opgedaan met een aannemer in een vorig traject, raad ik je aan om meerdere offertes op te vragen. Vraag er maximaal drie op, inclusief de offertes van de onderaannemers waarmee de hoofdaannemer werkt. Zo krijg je inzicht in de totale kosten.

Stap 9. Geef opdracht en begeleid de verbouwing

Besteed het werk vervolgens uit en leg ook de start- en opleverdatum vast. Omdat je goed voorbereid bent en duidelijke afspraken hebt gemaakt, is je verbouwing eigenlijk een feestje waarin je, elke week tijdens het bouwoverleg, de vorderingen ziet die jij voor ogen hebt.

Stap 10. Ga inrichten en GENIET van het resultaat

De verbouwing is gerealiseerd en je kunt gaan inrichten. De verlichting is al geplaatst en het wordt steeds mooier. Je bent dolblij met de effectieve indeling, waarin je bestaande en nieuwe meubels goed tot hun recht komen. Hier kun je jaren mee voort.

Met een EXTRA BONUS, de Toolkit om je, nadat je alle stappen hebt

doorlopen, verder op weg te helpen.

'Net zoals een goede fundering de basis is van een gebouw, zo is een kloppende inmeettekening de basis voor je ontwerp'

Percy van de Werve
Bestel het boek

‘Met dit praktische boek leidt Percy je door de route van het voorbereidingsproces van je verbouwing. Als opleidingsexpert van Vastgoedprofessionels en de Makelaardij weet ik dat een goede voorbereiding noodzakelijk is om je verbouwing te laten slagen en kan zorgen voor waardevermeerdering van je woning. Haar jarenlange ervaring en kennis als interieurarchitect geven je inzichten waar jij zelf niet aan gedacht zou hebben. Veel lees- en verbouwplezier.’

Gijze Stroboer

Real Estate Business School

‘Onlangs hebben we met alle buren een borrel gehouden en wij kregen veel complimenten over de mooie indeling, met name over de kamer met de twee zithoeken. Ook de zolder vond men
verrassend. We willen je daarom hartelijk danken voor je fantastische ideeën en vooral omdat we nu een uniek huis hebben, dat helemaal naar onze smaak is.’

Lissa Brugmans

 ‘Echt een vakvrouw! De bouw is nog in volle gang, maar over de samenwerking tot nu toe zijn we heel tevreden. Haar brede kennis en ervaring in combinatie met haar pragmatische insteek heeft al veel goede plannen opgeleverd. Wij kunnen niet wachten tot we het eindresultaat zien!’ 

 

Leonie Venmans

‘Toen mijn man en ik in augustus een huis kochten dachten we met een kleine verbouwing het naar ons zin te kunnen maken. Iemand uit mijn omgeving tipte me dat er net een boek was verschenen over verbouwen, ‘voor dummies’. Dat leek me wel wat. En of!

Tijdens het lezen werd ik meer en meer enthousiast en ging actief aan de slag met stap 1, daarna stap 2 enzovoorts. Maar gaandeweg breidden onze plannen zich uit, tikte de tijd voort en werd ik me er bewust van dat een verbouwing leiden echt vakwerk is! En ook al ben ik creatief, ik was niet dit soort vakvrouw. Daarbij vond ik het boek aanstekelijk leuk geschreven. 

Ik besloot contact op te nemen met de schrijfster Percy van de Werve en dit was de beste zet ooit voor ons. We hebben kennisgemaakt, ideeën besproken, verschillende voorstellen van haar gekregen qua begeleiding en uiteindelijk haar de opdracht gegeven ons van begin tot eind te helpen. 

En, tot nu toe want het huis is na allerlei sloopwerk nog een bouwval, het klopt wat ze schreef: we ervaren het echt als een feestje!!’

Wieneke Gerrits

Over Percy!

Ik ben Percy van de Werve en ben de interieurarchitect bni uit Hilversum voor het vertalen van al jouw woonwensen en ook voor het oplossen van vragen omtrent je werkomgeving!

Bouw aan je levensruimte en je gaat vanzelf stralen! Dat geldt zeker voor je woning! Wanneer je huis echt een weerspiegeling van je persoonlijkheid is, en het functioneel allemaal klopt, voelt het ook echt als thuis!

zorgeloos verbouwen percy van de werve scaled

In 10 stappen zorgeloos verbouwen

PRIJS € 17,50 INCLUSIEF B.T.W. excl. verzendkosten
Bestel het boek

Pin It on Pinterest

Share This
×

Stuur gerust een berichtje via E-mail percy@studioinsideout.nl of WhatsApp

× Chat