Header foto scaled 1
De juiste verlichting kiezen!

De juiste verlichting kiezen!

Je loopt telkens tegen het probleem van de verlichting aan, net te weinig licht op de plek waar jij wilt lezen. Ja en het grote licht aandoen is ook niet optimaal. Nu zit iedereen in de kamer in het felle licht. Je dacht al een keer een betere leeslamp gekocht te hebben voor op het tafeltje bij je...

Lees meer
Verhuizen van je Villa naar een Appartement

Verhuizen van je Villa naar een Appartement

Hoe kun je slim, van jouw villa naar een appartement verhuizen Je wilt van jouw Villa naar een Appartement verhuizen. Hoe pak je zoiets slim aan? Het betekent vaak, afscheid nemen van een heleboel spullen. Begin vorig jaar nam Paula het besluit eerder te stoppen met werken. En een verhuizing te...

Lees meer
Interieurarchitect of binnenhuisarchitect kiezen

Interieurarchitect of binnenhuisarchitect kiezen

Wie is de verbouwingsdeskundige? Wat is het verschil tussen een interieurarchitect en een interieurontwerper of stylist? Je wilt gaan verbouwen maar weet eigenlijk niet goed waar en hoe je moet beginnen. Je hebt natuurlijk een wens, bijvoorbeeld je keuken vergroten. Maar net als bij zoveel dingen...

Lees meer
Jouw keuken verbouwen in 2024, maar hoe pak je het aan?

Jouw keuken verbouwen in 2024, maar hoe pak je het aan?

Je keuken verbouwen: Wat zijn je wensen als je de keuken gaat verbouwen? Denk bij de keuken na over wel of geen kookeiland, een eet-plek in de keuken alleen voor een snel ontbijt, of juist als de ontmoetingsplek voor het hele gezin. Wil je een plek waar gekookt en gegeten wordt en waar je...

Lees meer
Verbouwen is een feestje

Verbouwen is een feestje

Verbouwen is een feestje, kan dat wel, denk je wellicht. Het gaat toch meestal gepaard met veel stress. Wat veel mensen niet weten is dat ze vaak zelf de stressveroorzaker zijn. Zorg dat je grip krijgt op je verbouwing en dan kan verbouwen echt een feestje zijn waarbij je uitkijkt naar al het nieuws dat ontstaat. Hiervoor geef ik je graag 7 tips zodat jij ook kunt zeggen dat verbouwen een feestje is.

Lees meer
7 tips om je goed voor te bereiden op je verbouwing

7 tips om je goed voor te bereiden op je verbouwing

Als je wilt gaan verbouwen komt er heel veel op je af. Je moet aan heel veel dingen denken en keuzes maken. Maar hoe doe ik dat dan en waar begin ik mee, vraag je jezelf af. Ik zeg altijd een goede voorbereiding is cruciaal voor het eindresultaat. Bereid je jezelf niet goed voor dan kun je wachten op een stressvolle verbouwingsperiode met ongewenste resultaten. En dat is toch zeker niet, wat je wilt.

Lees meer
Je woonkeuken ontwerpen, hoe doe je dat

Je woonkeuken ontwerpen, hoe doe je dat

Wil je een optimaal resultaat halen met de verbouwing van je keuken tot woonkeuken begin bij het begin. Maak een lijst van je wensen en onderzoek de mogelijkheden qua apparatuur. Kan alleen een muur doorbreken al voldoende zijn of heb je extra meters nodig d.m.v. een aanbouw. Hier vind je alle onderdelen waar je aan moet denken bij de aanpassing naar een woonkeuken.

Lees meer
Een Zen badkamer, staat die ook op je verlanglijstje

Een Zen badkamer, staat die ook op je verlanglijstje

Stoomdouches zijn net als de sauna goed voor je weerstand. Met een kwartiertje stomen reinig je je huid en voelt je huid daarna heerlijk zacht en schoon. Bovendien is stomen ook goed voor je weerstand. Het is namelijk heel lekker om koud af te douchen na het stomen. En ben je verkouden dan kun je met een geïntegreerde doceerunit, eucalyptusolie aan de stoom toevoegen. Dan ben je gelijk van je verstopte neus af.

Lees meer
Interieur trends volgen of volg jij je eigen trend voor je woning

Interieur trends volgen of volg jij je eigen trend voor je woning

Een mailtje van de bijenkorf bracht me op het idee van deze blog. Trends heb je in de mode waar dit mailtje over ging maar natuurlijk ook voor het interieur. Daarbij spelen kleuren vaak de hoofdrol en de stijl van vormgeving.  In de mode wisselen trends heel snel. Gelukkig houdt een trend in het interieur gemiddeld iets langer aan. Maar vooral op het gebied van accessoires voor je huis lopen ze aardig in pas met de mode. Heel logisch toch. Er zit en hele industrie achter.

Lees meer

Wil jij ook zorgeloos je huis verbouwen?

In 10 stappen leer ik je hoe je jouw verbouwing goed voorbereid zodat je een zorgeloze verbouwingstijd tegemoet gaat en je jouw droomhuis realiseert.
Bestel hier het boek!
Dit boek heb ik geschreven zodat jij, zonder stress en budgetoverschrijdingen of verkeerde uitvoering door de aannemer van jouw ideeën, het huis van je dromen kunt realiseren

Welke dromen heb je en wat zijn je ideeën?

Wil je verbouwen en hier het beste resultaat uithalen? Droom je al van het eindresultaat, maar zie je op tegen het maken van alle keuzes? Wil je op een goede manier jouw wensen overbrengen naar de uitvoerende partijen, zodat zij maken wat jij wilt? Of vind je jezelf niet creatief en kundig genoeg en weet je totaal niet hoe je dit het beste aanpakt? Lees dan dit boek.

In 10 stappen leer ik je hoe je jouw verbouwing goed voorbereid, zodat je een zorgeloze verbouwingstijd tegemoet gaat en je jouw droomhuis realiseert. Of je nu alleen je keuken vergroot, je badkamer moderniseert, een aanbouw realiseert of je hele huis verbouwd, voor elke optie geldt hetzelfde proces; van idee naar eindresultaat, met alle stappen er tussenin.

Bespaar jezelf duizenden euro’s op je verbouwingsbudget, doordat jij precies weet wat je wilt en de aannemer in 1 keer het juiste maakt zoals jij het voor ogen hebt.

In 10 stappen zorgeloos verbouwen

'Gebruik de sleutel tot succes en realiseer je droomhuis'

Percy van de Werve

”Dit boek biedt een handig stappenplan voor iedereen die speelt met de gedachte om zijn of haar huis te verbouwen. Percy geeft in overzichtelijke vorm een aantal belangrijke praktische handvatten, tips en tricks die bij elke verbouwing van pas komen. Beginnend bij het dromen over en het ontwerpen van je concept, tot het echt aan de slag gaan met de aannemer en ten slotte het creëren van de sfeer die bij je past. Alle belangrijke onderdelen komen aan bod. En dat alles om dát te bereiken waarvoor je een verbouwing überhaupt begint: om je thuis te voelen in een huis dat echt ‘af’ is en waarvan je dagelijks geniet. ‘In 10 stappen zorgeloos verbouwen’ is een echte aanrader!” 

Richard Martens

”Hoe handig is het om al deze praktische handvatten per stap te kunnen gebruiken als je overweegt je huis te verbouwen! Vanuit mijn praktijk als aankoopmakelaar weet ik hoe belangrijk het is om een verbouwing van een huis goed voor te bereiden. Met de tools van Percy kom je echt beslagen ten ijs en krijg je uiteindelijk het huis dat helemaal bij jou past.”

Gerda Wiegers

Pracht Aankoopmakelaar

‘Verbouwen is ontzettend leuk, omdat je je huis er nog meer ‘eigen’ mee maakt. Maar verbouwen is ook ontzettend ingewikkeld, tijdrovend en enerverend. Hoe goed ik ook denk te zijn voorbereid, ik loop steeds tegen dingen aan die ik niet voorzien heb. De mensen in de bouw spreken ook een andere taal dan ik, heb ik gemerkt. Terwijl ik dacht het één te hebben afgesproken, kwam ik er regelmatig achter dat zij iets heel anders bedoelden. Zelfs na meerdere verbouwingen kom ik elke keer weer voor verrassingen te staan. Dit boek is mij dus op het lijf geschreven. Ik zal geheid nog een keer verbouwen. Met deze handleiding kan ik veel vervelende verrassingen en vertragingen voorkomen. Dankjewel Percy!’ 

Ilona Moon

Mrs Moon Productions

MET DEZE 10 STAPPEN WORDT JE VERBOUWING EEN FEESTJE

In 10 stappen zorgeloos verbouwen

Ik help je graag op weg en daarom heb ik dit boek In 10 stappen zorgeloos verbouwen geschreven. De 10 stappen in dit boek helpen je om jouw verbouwing goed voor te bereiden.
Hieronder neem ik je in vogelvlucht mee door deze stappen, die je het gewenste resultaat van je verbouwing zullen opleveren.

  • Stap 1: Visualiseer je wensen
  • Stap 2: Meet je woning op, want meten is weten
  • Stap 3: Denk out of the box
  • Stap 4: Kies het ontwerp dat echt bij je past
  • Stap 5: Speel met licht, structuur en sfeer
  • Stap 6: Werk het plan tot in detail uit
  • Stap 7: Omschrijf wat je verwacht van de aannemer
  • Stap 8: Vraag meerdere offertes aan en vergelijk
  • Stap 9: Geef opdracht en begeleid de verbouwing
  • Stap 10: Ga inrichten en geniet van het resultaat

Met een EXTRA BONUS een Toolkit om je nadat je alle stappen hebt doorlopen verder op weg te helpen.

zorgeloos verbouwen scaled

In 10 stappen zorgeloos verbouwen

Stap 1. Visualiseer je wensen

Verbouwen begint met dromen over je wensen. Schrijf alles op. Ook de dingen die je nog niet zeker weet, of waarvan je denkt dat het niet mogelijk is. Geen idee is te gek.
Zoek plaatjes in tijdschriften, op Pinterest en Instagram, die je
aanspreken en die je ideevorming op gang brengen. Ook hier geldt: verzamel zoveel mogelijk plaatjes van de dingen die je op het eerste gezicht aanspreken, ook qua materialen.
Plak je plaatjes op een moodboard, of maak er een op Pinterest. Zet je moodboard op een plek waar je het vaak ziet.

Stap 2. Meet je woning op, want meten is weten

Zorg voor een goede tekening van de bestaande situatie van je
woning die klopt qua maatvoering en teken hem op een schaal van 1:50. Dit is je onderlegger voor de ontwerpen die je straks maakt.

Informeer bij de gemeente of je vergunningsvrij kunt uitbouwen, of dat je wel een vergunning nodig hebt.

Stap 3. Denk out of the box

In deze stap lees je hoe je jouw ideeën op papier gaat schetsen. Maak zoveel mogelijk varianten die aan je wensen voldoen, maar die toch elke keer anders zijn. Hierdoor zie je wat er allemaal mogelijk is en zorg je ervoor dat je later de juiste keuzes maakt.

Stap 4. Kies het ontwerp dat echt bij je past

Leg al je varianten naast elkaar en vergelijk. Welke spreekt je het meest aan. Welke onderdelen vind je het belangrijkst. Geef je esthetiek voorrang, of stel je functionaliteit voorop? Een goede
combinatie van beide leidt je naar het beste resultaat.

Stap 5. Speel met licht, structuur en sfeer

Een ontwerp valt of staat met de juiste verlichtingskeuze. Je wilt verschillende sferen kunnen oproepen, maar je wilt ook functioneel leeslicht hebben. Ik leg je uit hoe je hiermee kunt spelen en waarop je moet letten. Een verlichtings- en elektraplan zijn nodig om je aannemer straks aan te sturen en ook om een duidelijke offerte te krijgen.

Stap 6. Werk het plan tot in detail uit

Alleen met de plattegrond van het ontwerp ben je er nog niet. In deze stap werk je het ontwerp verder uit. Hoe ziet je ontwerp er in aanzichten of in 3D uit? Welke materialen en kleuren pas je toe? Heb je bouwkundige tekeningen nodig voor de aanbouw van je woning? Is de aanbouw vergunningsvrij? En wil je de kers op de taart met meubelmaatwerk?

Stap 7. Omschrijf wat je verwacht van de aannemer

Maak een technische omschrijving, waarin alles is opgenomen wat er voor de realisatie van je verbouwing moet gebeuren. Dit document, samen met de tekeningen uit de vorige stappen, is essentieel voor het aanvragen van vergelijkbare offertes.

Stap 8. Vraag meerdere offertes aan en vergelijk

Tenzij je al een super ervaring hebt opgedaan met een aannemer in een vorig traject, raad ik je aan om meerdere offertes op te vragen. Vraag er maximaal drie op, inclusief de offertes van de onderaannemers waarmee de hoofdaannemer werkt. Zo krijg je inzicht in de totale kosten.

Stap 9. Geef opdracht en begeleid de verbouwing

Besteed het werk vervolgens uit en leg ook de start- en opleverdatum vast. Omdat je goed voorbereid bent en duidelijke afspraken hebt gemaakt, is je verbouwing eigenlijk een feestje waarin je, elke week tijdens het bouwoverleg, de vorderingen ziet die jij voor ogen hebt.

Stap 10. Ga inrichten en GENIET van het resultaat

De verbouwing is gerealiseerd en je kunt gaan inrichten. De verlichting is al geplaatst en het wordt steeds mooier. Je bent dolblij met de effectieve indeling, waarin je bestaande en nieuwe meubels goed tot hun recht komen. Hier kun je jaren mee voort.

Met een EXTRA BONUS, de Toolkit om je, nadat je alle stappen hebt

doorlopen, verder op weg te helpen.

Pin It on Pinterest

Share This
×

Stuur gerust een berichtje via E-mail percy@studioinsideout.nl of WhatsApp

× Chat